Scroll down
drama

Eldens färger

Starkt drama om en beslutsam kvinnas hämnd och upprättelse. Paris år 1927. Madeleine Péricourts ärver betydande andelar i en framgångsrik bank, men genom en komplott förlorar hon allt.

Baserad på en roman av Prix Goncourt-vinnaren Pierre Lemaitre som i Sverige mest är känd för sina kriminalromaner om poliskommissarien Camille Verhoeven.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Eldens färger

Starkt drama om en beslutsam kvinnas hämnd och upprättelse.

Paris år 1927. När Madeleine Péricourts far går bort ärver hon betydande andelar i den framgångsrika bank som var hans livsverk. En trio giriga och skrupelfria män klarar inte av att se en kvinna besitta en så viktig position. De iscensätter en komplott och Madeleine Péricourt förlorar allt.

Samtidigt genomför hennes son Paul en obegriplig tragisk handling som fördjupar hennes olycka. Motarbetad av fördomar och korruption behöver Madeleine göra allt för att överleva och få upprättelse.

Från ruinens brant bygger hon upp sig själv igen med ett mål i sikte: Att alla inblandade ska ställas till svars för vad de gjort. Tiden har kommit för att utkräva hämnd.

Eldens Färger är en historisk fresk baserad på romanen Couleurs de l’incendie av Prix Goncourt-vinnaren Pierre Lemaitre som i Sverige mest är känd för sina kriminalromaner om poliskommissarien Camille Verhoeven.

GENRE  Drama
REGI  Clovis Cornillac
MED  Léa Drucker, Fanny Ardant, Alice Isaaz, Benoît Poelvoorde
PRODUKTIONSLAND  Frankrike, Belgien
SPRÅK  Franska
SVENSK PREMIÄR  2022-01-06
LÄNGD  135 min
ÅLDERSGRÄNS  11 år