Scroll down
Animerad familjefilm

Dunderklumpen

En Jämtlandsklassiker och unik svensk saga som blandar animation och spelfilm, saga och realism, vemod och humor. Med snart 50 år på nacken har den blivit till en av våra absolut största barnfilmsklassiker, baserad på en bok av Beppe Wolgers, blåst till liv av animationsmästaren Per Åhlin.

Dunderklumpen bor alldeles ensam i en mycket enslig trakt i Jämtlandsfjällen. En midsommarkväll när han känner sig som mest ensam ger han sig ut för att söka efter vänner.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Dunderklumpen

En Jämtlandsklassiker!

En unik svensk saga som blandar animation och spelfilm, saga och realism, vemod och humor. Med dryga 30 år på nacken har den blivit till en av våra absolut största barnfilmsklassiker, baserad på en bok av Beppe Wolgers, blåst till liv av animationsmästaren Per Åhlin.

Dunderklumpen bor alldeles ensam i en mycket enslig trakt i Jämtlandsfjällen. En midsommarkväll när han känner sig som mest ensam ger han sig ut för att söka efter vänner. Han hittar dem på Öhn vid Ströms Vattudal bland Jens lillasyster Camillas dockor och mjuka djur. De heter Pellegnillot, Lejonel, Dockan och En-Dum-En. Han blåser liv i de nya vännerna och tar med dem och en skattkista ut på äventyr. Jens hör dockornas rop och tar upp jakten på Dunderklumpen tillsammans med sin pappa Beppe.

Det blir en magisk midsommarnatt i fjällvärlden där de stöter de på allehanda spännande figurer som Blomhåret som kan flyga och jätten Jorm, elaka Enöga, Elvira Fattigan och Humlan.

REGI  Per Åhlin
MED Beppe Wolgers, Jens Wolgers, Kerstin Wolgers, Camilla Wolgers, Halvar Björk
PRODUKTIONSLAND  Sverige
SPRÅK  Svenska
SVENSK PREMIÄR  1974
LÄNGD  97 min
ÅLDERSGRÄNS  BT, rekommenderad ålder: 4-9 år och alla med barnasinnet kvar.