Scroll down
dokumentär

Drömprins

”För vissa människor kommer lyckan enkelt för andra är lycka en daglig kamp” – Erik

När Erik tittar på bilder av sig själv som barn så är det som att se en tvillingsyster. En syster som försvunnit och Erik har tagit hennes plats.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Drömprins

När Erik tittar på bilder av sig själv som barn så är det som att se en tvillingsyster. En syster som försvunnit och Erik har tagit hennes plats. Det förflutna gör sig påmint och ångesten är påtaglig. Hur kan själen läkas när kroppens minnen gör så ont? Erik ger sig ut på en lång pilgrimsvandring. En vandring för att läka kropp och själ, där han kan lämna det han varit med om och hitta meningen med sitt liv.

Drömprins är filmad under 10 år, mellan Erik är 17 år till han är 27 år. Trots filmens allvarliga ämnen är den fylld av humor och kärlek.

REGI  Jessica Nettelbladt
LAND  Sverige
SPRÅK  Engelska, Polska, Svenska
SVENSK PREMIÄR  2021-08-20
LÄNGD  87 min
ÅLDERSGRÄNS  15 år

Om du mår psykiskt dåligt och har tankar på att ta ditt liv kan du alltid vända till Självmordslinjen för stöd. Gäller också om du är orolig för någon annan. Ring dygnet runt alla dagar på 90 101 eller chatta på chat.mind.se
Har du frågor om trans, könsidentitet eller könsbekräftande vård? Besök www.transformering.se eller mejla info@transformering.se. Transformering vänder sig till dig som är transperson eller som funderar kring din könsidentitet, oavsett din ålder. Även du som är närstående eller som möter transpersoner i ditt arbete/ideella engagemang är varmt välkommen att mejla.