Scroll down
dokumentär

Drömmen om Djenné

När Elisabet, en ensamstående medelålderskvinna i Stockholm, får en enkät från myndigheterna upptäcker hon att hennes livsval reduceras till själlös statistik. Elisabet hamnar i en mittlivskris och tänker på sin äventyrliga kusin Sophie, som vid femtio års ålder lämnade en framgångsrik designerkarriär i London för att starta en hotellverksamhet i den gamla ökenstaden Djenné i Mali.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Drömmen om Djenné

När Elisabet, en ensamstående medelålderskvinna i Stockholm, får en enkät från myndigheterna upptäcker hon att hennes livsval reduceras till själlös statistik. Elisabet hamnar i en mittlivskris och tänker på sin äventyrliga kusin Sophie, som vid femtio års ålder lämnade en framgångsrik designerkarriär i London för att starta en hotellverksamhet i den gamla ökenstaden Djenné i Mali. Trots riskerna med den pågående konflikten i landet åker Elisabet till Mali och fördjupar sig i Sophies liv och lokala projekt.

Kvinnorna finner ett släktskap, men hotellets överlevnad hänger på en skör tråd. Turismen har försvunnit och terroristerna kommer allt närmare. Sophie tvingas stänga hotellet och hennes dröm plockas ner bit för bit. Under denna turbulenta resa ser Elisabet sina egna prestationer i ett nytt ljus och kvinnorna finner ett släktskap samtidigt som de funderar över krossade drömmar och nya äventyr.

GENRE  Dokumentär
REGI  Elisabet Gustafsson
PRODUKTIONSLAND  Sverige
SPRÅK  Svenska, Franska, Engelska, Bambara
SVENSK PREMIÄR  2023-09-08
LÄNGD  82 min
ÅLDERSGRÄNS  BT