Scroll down

Drömmannen

Denna futuristiska kärlekshistoria är en tragikomisk saga om kärlek, längtan och vad som gör en människa just människa.

Ett Berlinbaserat bolag har tagit fram en humanoid, designad för att möta dina krav på en drömpartner. Forskaren Alma deltar, med viss skepsis, som försökskanin. In i hennes upptagna liv kliver den artificiella svärmorsdrömmen Tom.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Drömmannen

Ett Berlinbaserat bolag har tagit fram en humanoid, designad för att möta dina krav på en drömpartner. Forskaren Alma deltar, med viss skepsis, som försökskanin för att kunna säkra fortsatt stöd till sin egen forskning. In i hennes upptagna liv kliver den artificiella svärmorsdrömmen Tom. Han kan världens alla dikter och vet att 93% av alla tyska kvinnor drömmer om ett badrum fullt av rosor och tända ljus. Gissa vilken procentandel Alma tillhör?

Denna futuristiska kärlekshistoria är en tragikomisk saga om kärlek, längtan och vad som gör en människa just människa.

Filmen är regisserad av den Emmy-vinnande regissören Maria Schrader (som ligger bakom den populära serien Unorthodox) och innehåller förstklassiga skådespelarinsatser från Dan Stevens (Downton Abbey), Maren Eggert (I Was at Home, But…) och Sandra Hüller (Min pappa Toni Erdmann). 

Filmen hade världspremiär i Berlins tävlingssektion där Eggert fick ta emot Silverbjörnen för bästa skådespelarinsats och är Tysklands Oscarsbidrag.

REGI  Maria Schrader
MED  Maren Eggert, Dan Stevens, Sandra Hüller
PRODUKTIONSLAND  Tysklans
SPRÅK  Tyska
SVENSK PREMIÄR  2022-02-11
LÄNGD  105 min
ÅLDERSGRÄNS  BT