Scroll down
drama

Drive My Car

Den röda bilen och färderna i den hjälper honom hitta sig själv igen. Här sörjer han sin döda hustru och skapar sin konst. Här uppstår ny vänskap och ny tilltro till andra och den röda Saaben i DRIVE MY CAR glider tryggt och säkert rakt in i hjärtat på alla som ser filmen.

Oväntade, oönskade vändningar i tillvaron är språngbräda för Ryûsuke Hamaguchis senaste kontemplativa och lågmält känslosamma road movie. Efter novell av Haruki Murakami.

Oscarsvinnare: Bästa internationella film.
 Golden Globe 2022: Vinnare Bästa utländska film. Festival de Cannes 2021: Vinnare Bästa manus + Kritikerpriset.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Drive My Car

OSCARSVINNARE för BÄSTA INTERNATIONELLA FILM
Toppbetyg i Svenska Dagbladet: "Ett mästerverk. Så mycket skönhet som fylls med så mycket innehåll. En besjälad helhet" - Jon Asp, SvD

Denna fina film handlar om vänskap, sorg och tillit med en lysande röd Saab 900 Turbo i en av huvudrollerna.
Teaterregisssören och skådespelaren Yasuke Kafuku (Hidetoshi Nishijima) har ett passionerat förhållande med sin fru sedan 20 år, manusförfattaren Oto (Reika Krishima). De bollar idéer när de älskar och under bilresor. För paret är deras fordon en scen och inte bara ett transportmedel. Men även till synes harmoniska förhållanden kan ha oanade komplikationer.

Dessa och andra oväntade, oönskade vändningar i tillvaron är språngbräda för Ryûsuke Hamaguchis senaste kontemplativa och lågmält känslosamma road movie.

Utifrån en novell av HARUKI MURAKAMI har Hamaguchi skrivit ett prisbelönt manus tillsammans med Takamasa Oe. Murakamis ordknappa, precisa berättelse på under 40 sidor har inspirerat till en rik filmisk resa som tar sin tid och levererar starka känslor genom små åtbörder.

EN LYSANDE RÖD SAAB...
En karaktär i filmen som vi vill ge extra uppmärksamhet är huvudpersonens lysande röda Saab 900 Turbo, som är dramats centrala punkt. Den röda bilen och färderna i den hjälper honom hitta sig själv igen. Här sörjer han sin döda hustru och skapar sin konst. Här uppstår ny vänskap och ny tilltro till andra och den röda Saaben i DRIVE MY CAR glider tryggt och säkert rakt in i hjärtat på alla som ser filmen.

REGI  Ryûsuke Hamaguchi
MED  Hidetoshi Nishijima, Tôko Miura, Reika Kirishima
PRODUKTIONSLAND  Japan
SPRÅK  Japanska
SVENSK PREMIÄR  2022-04-01
LÄNGD  179 min
ÅLDERSGRÄNS  BT

Oscarsvinnare: Bästa internationella film.


Belönad med över 70 priser runt om i världen inklusive: Golden Globe 2022: Vinnare Bästa utländska film. Festival de Cannes 2021: Vinnare Bästa manus + Kritikerpriset.