Scroll down
dokumentär

Dreaming Walls – de sista gästerna på Chelsea Hotel

"Gripande skildring av människorna på världens mest kända konstnärshotell"

De har alla bott där: Patti Smith, Jim Morrison, Robert Mapplethorpe, Dylan Thomas, Bob Dylan, Janis Joplin, Jimi Hendrix och många fler. Det legendariska Chelsea Hotel har varit en fristad för konstnärer och artister i över ett århundrade. Men nu är det över. Renoveringen till lyxhotell har pågått i över nio år, men fortfarande biter sig några av de som haft hotellet som sin permanenta bostad sedan 60-talet kvar.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Dreaming Walls – de sista gästerna på Chelsea Hotel

De har alla bott där: Patti Smith, Jim Morrison, Robert Mapplethorpe, Dylan Thomas, Bob Dylan, Janis Joplin, Jimi Hendrix och många fler.

Det legendariska Chelsea Hotel har varit en fristad för konstnärer och artister i över ett århundrade. Men nu är det över. Konsten, poesin och de goda vibrationerna av en svunnen subkultur som är etsad i väggarna är snart ett minne blott.

Renoveringen till lyxhotell har pågått i över nio år, men fortfarande biter sig några av de som haft hotellet som sin permanenta bostad sedan 60-talet kvar. De är envisa och excentriska, tar sig fram mellan byggnadsställningarna med rollator och får plötsliga infall att bjuda upp byggjobbarna till dans.

REGI  Amélie van Elmbt, Maya Duverdier
PRODUKTIONSLAND  Belgien
SPRÅK  Engelska
SVENSK PREMIÄR  2022-08-12
LÄNGD  80 min
ÅLDERSGRÄNS  7 år

Recension, Aftonbladet:
Vemodiga berättelser från Chelsea Hotel