Scroll down
drama

Den blinda mannen som inte ville se Titanic

En aldrig tidigare skådad kärlekshistoria. Jaakko beslutar sig för att åka och hälsa på sin kärlek. Det är inget lätt beslut att fatta, eftersom Jaakko är blind och förlamad från bröstet ner – och han måste klara av resan själv. För att ta sig ända fram så är Jaakko tvungen att förlita sig på fem okända personer och deras hjälp. Vad kan gå fel?

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Den blinda mannen som inte ville se Titanic

Den blinda mannen som inte ville se Titanic är en aldrig tidigare skådad kärlekshistoria där Petri Poikolainen gör sitt livs roll, som mannen som är fången i sitt eget hem. Fängelsets murar faller då Jaakko beslutar sig för att åka och hälsa på sin kärlek. Det är inget lätt beslut att fatta, eftersom Jaakko är blind och förlamad från bröstet ner – och han måste klara av resan själv. För att ta sig ända fram så är Jaakko tvungen att förlita sig på fem okända personer och deras hjälp. Vad kan gå fel?

Filmen är manusförfattaren och regissören Teemu Nikkis femte, och onekligen mest gripande, långfilm. Den har vunnit flera priser på festivaler runt om i världen, däribland publikpriset på Venedigs filmfestival 2021.

REGI  Teemu Nikki
MED  Petri Poikolainen, Marjaana Maijala, Hannamaija Nikander, Samuli Jaskio, Rami Rusinen
PRODUKTIONSLAND  Finland
SPRÅK  Finska
SVENSK PREMIÄR  2022-05-06
LÄNGD  82 min
ÅLDERSGRÄNS  11 år

YLE Kultur/Film: Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia – en skarpsynt och underhållande fullträff. Läs hela artikeln här.