Scroll down
drama, thriller

De ovälkomna

Oscarsnominerade regissören Rodrigo Sorogoyen levererar ett flerfaldigt prisbelönat och spänningsfyllt drama. Filmen tog nyligen hem nio spanska Goya-priser – däribland bästa film, bästa regi och originalmanus.

Det franska paret Antoine och Olga bor i en liten galicisk by. Där lever de ett fridfullt liv, men deras samexistens med lokalbefolkningen är inte så idyllisk som de hade önskat. En konflikt med deras grannar, bröderna Anta, bryter ut och är snart utom kontroll.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

De ovälkomna

Antoine och Olga, ett franskt par, har sedan en tid tillbaka slagit sig till ro i en liten by på den spanska landsbygden. Där lever de ett lugnt och stilla liv, dagarna spenderas med att odla grönsaker och rusta upp övergivna hus. Deras samexistens med lokalbefolkningen är dessvärre inte lika idyllisk som de hade önskat. Parets motstånd till planerna att installera en vindkraftspark skapar friktion, framförallt med syskonen Xan och Lorenzo, som tar konflikten till nya nivåer, utan återvändo.

Oscarsnominerade regissören Rodrigo Sorogoyen levererar ett spänningsfyllt drama som hade världspremiär i Official Selection på filmfestivalen i Cannes 2022. De ovälkomna är flerfaldigt prisbelönad och tog nyligen hem nio spanska Goya-priser – däribland bästa film, bästa regi och originalmanus.

GENRE  Drama, Thriller
REGI  Rodrigo Sorogoyen
MED  Marina Foïs, Denis Ménochet, Luis Zahera, Diego Anido, Marie Colomb
PRODUKTIONSLAND  Spanien, Frankrike
SPRÅK  Spanska, Franska
SVENSK PREMIÄR  2023-09-22
LÄNGD  137 min
ÅLDERSGRÄNS  15 år