Scroll down
drama, skräck

De oskyldiga

Under de ljusa sommarkvällarna, när de vuxna inte tittar, passar några barn på att utforska sina innersta krafter. Det som börjar som en oskyldig lek förvandlas snart till djupaste allvar. ”De magiska barnåren” är ett uttryck som får en helt ny betydelse i Eskil Vogts mörka thriller.

Årets publikpris för bästa film i Nordic Competition på Göteborg Film Festival.

”Strålande… magnifik”, ”Imponerande välspelad… gastkramande”, Får pulsen att rusa”, Kristallklar skräckestetik”

VISAS

Köp biljett
//ny.bioregina.se/wp-content/uploads/2021/12/de-oskyldiga-rec.jpg

Om filmen

De oskyldiga

Under de ljusa sommarkvällarna, när de vuxna inte tittar, passar några barn på att utforska sina innersta krafter. Det som börjar som en oskyldig lek förvandlas snart till djupaste allvar.

”De magiska barnåren” är ett uttryck som får en helt ny betydelse i Eskil Vogts mörka thriller. Ida tröttnar på att leka med sin gravt autistiska storasyster och följer med den jämnårige Ben in i skogen. Där visar han upp konster som inte går att förklara. Men han är inte den ende som besitter mystiska krafter. Det som började som en oskyldig lek förvandlas snart till en maktkamp på djupaste allvar

De oskyldiga är Eskil Vogts andra film. Hans debutfilm Blind visades bland annat vid filmfestivalerna i Sundance och Berlin och vann över 20 internationella priser. Eskil Vogt har även ett mångårigt samarbete med regissören Joachim Trier och har tillsammans med honom skrivit manus till bland andra Oslo, 31 augusti, Thelma, Louder than bombs och Världens värsta människa.

REGI  Eskil Vogt
MED  Yasmin Bremseth Asheimsp, Sam Ashraf, Alva Brynsmo Ramstad, Rakel Lenora Fløttum
PRODUKTIONSLAND  Norge
SPRÅK  Norska, svensk text
SVENSK PREMIÄR  2022-0218
LÄNGD  117 min
ÅLDERSGRÄNS  15 år

Årets publikpris för bästa film i Nordic Competition på Göteborg Film Festival.

Sven Nykvist-priset, som delas ut till en filmfotograf i Nordic Competition, Gögeborg Film Festival, går i år till Sturla Brandth Grøvlen för filmfotot i De oskyldiga.

Motiveringen lyder: I denna överraskande film tar oss filmfotografens blick till barnets värld, med stark närvaro och intimitet. Bilderna lyckas framkalla mystiska krafter i barnet och går ytterligare ett steg för att synliggöra demonen också hos oss i publiken. Imponerande visuella val skapar spänning samtidigt som midsommarens fantastiska ljus utforskar de olycksbådande känslorna i mörkret.