Scroll down
Dokumentär

Corona Film Club

En film om filmens kraft och dess förmåga att ta oss till andra världar. Genom ett rikt filmarkiv och magiska ögonblick i både samtal och bild tar Corona Film Club oss med på en resa bort från vår vardag av isolering till världar där allt är möjligt. 

När coronapandemin 2020 drabbar världen och Sverige tvingas den 82-årige regissören och författaren Stig Björkman att isolera sig i sin lilla lägenhet i centrala Stockholm. Han tillbringar sina dagar med att gå igenom sitt rika filmarkiv och ringa sina vänner i filmbranschen – Isabella Rossellini, Alicia Vikander, Seamus McGarvey, Joyce Carol Oates m fl.

Om filmen

Corona Film Club

Corona Film Club

När coronapandemin 2020 drabbar världen och Sverige tvingas den 82-årige regissören, filmkritikern och författaren Stig Björkman att isolera sig i sin lilla tvårumslägenhet i centrala Stockholm. Stig, som är van att resa världen runt för att samtala om, skapa och uppleva film, vars lägenhet endast är en plats att mellanlanda i, tvingas som så många andra att stanna hemma och dagarna av ensamhet blir långa. Begränsad till sitt hem steppar han på takterassen och drömmer sig bort till röda mattor och möten med människor. I sin brist på mänsklig kontakt ringer han upp sina vänner från filmbranschen på Zoom för att prata om livet – vad gör de nu när hela världens filmproduktioner satts på paus och hur har de hanterat tiden under pandemin?

I samtal med Stig Björkman möter vi Isabella Rossellini, Alicia Vikander, Seamus McGarvey, Joyce Carol Oates, Jørgen Leth, Domiziana Giordano, Tom Kahlin, John Sayles, Vicky Krieps, Olivier Assayas, Burhan Qurbani och Gregorio Graziosi. De pratar om livet, döden, ensamhet, glädje och närhet. Och om film!

REGI  Stina Gardell
MED Stig Björkman, Isabella Rossellini, Alicia Vikander, Seamus McGarvey, Joyce Carol Oates, Jørgen Leth, Domiziana Giordano, Tom Kahlin, John Sayles, Burhan Qurbani, Olivier Assayas, Gregorio Graziosi, Vicky Krieps
LAND  Sverige
SPRÅK Engelska, danska och italienska
SVENSK PREMIÄR  2021-05-05
LÄNGD  82 min
ÅLDERSGRÄNS  -

SOMMARBIO

Köp biljett