Scroll down
drama

Charlatan

Baserad på den sanna historien om den tjeckiska herbalisten Jan Mikolášek som under tidigt 1900-tal diagnostiserade och botade miljontals människor. En livshistoria som utspelar sig under Europas krigstid och efterkrigstid.

Charlatan är regisserad av den hyllade polska regissören Agnieszka Holland (Mr. Jones, Villebråd, m.fl.). Tjeckiens Oscarsbidrag 2021

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Charlatan

Baserad på den sanna historien om den tjeckiska herbalisten Jan Mikolášek som under tidigt 1900-tal diagnostiserade och botade miljontals människor.

En livshistoria som utspelar sig under Europas krigstid och efterkrigstid om en man som med hjälp av sig intuition och goda kännedom om växtriket hjälpte både fattiga människor och inflytelserika politiska figurer. I takt med att Mikolášek blir mer framgångsrik och uppmärksammad för sina förmågor börjar både den nazistiska och kommunistiska regimen fatta intresse för den okonventionella helaren och han sätts under prövningar av de totalitära statsmakterna.

Charlatan är regisserad av den hyllade polska regissören Agnieszka Holland (Mr. Jones, Villebråd, m.fl.) och valdes ut till Tjeckiens Oscarsbidrag 2021. Filmen hade sin världspremiär på Berlins filmfestival 2020 och har nominerats till ett flertal prestigefyllda priser bland andra för bästa regissör på European Film Awards 2021.

REGI  Agnieszka Holland
MED  Ivan Trojan, Joachim Paul Assböck, Josef Trojan, Jana Kvantiková, Juraj Loj
PRODUKTIONSLAND  Tjeckien, Irland, Slovakien, Polen
SPRÅK   Tjeckiska, Tyska
SVENSK PREMIÄR  2021-06-21
LÄNGD  118 min
ÅLDERSGRÄNS  11 år

“★★★★ Ett högst sevärt biografiskt drama”
— Dagens Nyheter

“★★★★ Väldigt gripande, väldigt bra”
— TV4 Nyhetsmorgon

“★★★★ Nervkittlande drama med mästerligt skådespeleri”
— Filmeye