Scroll down
drama, fantasy

Blaze

En dag på väg hem från skolan blir den unga tonåringen Blaze enda vittnet till hur en kvinna utsätts för ett våldsamt överfall. Svårt chockad av upplevelsen söker hon sin tillflykt i fantasivärldar hon själv skapat.

I den fantastiska Blaze får åskådaren uppleva en unik hybrid av specialeffekter, skådespelare, dockor och animation. Allt är skapat av konstnären och filmmakaren Del Kathryn Barton som här gör sin långfilmsdebut.

Blaze är en lovsång till kvinnligt mod och fantasins kraft.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Blaze

JAG VET VAD JAG SÅG

En dag på väg hem från skolan blir den unga tonåringen Blaze enda vittnet till hur en kvinna utsätts för ett våldsamt överfall. Svårt chockad av upplevelsen söker hon sin tillflykt i fantasivärldar hon själv skapat. En drake som varit hennes vän och följeslagare sedan barndomens lekar ger styrka och trygghet. Draken sätter Blaze i kontakt med vreden hon känner över det hon såg. Hon tar sina första orädda steg mot ett vuxenblivande.

I den fantastiska Blaze får åskådaren uppleva en unik hybrid av specialeffekter, skådespelare, dockor och animation. Allt är skapat av konstnären och filmmakaren Del Kathryn Barton som här gör sin långfilmsdebut. Blaze är en lovsång till kvinnligt mod och fantasins kraft.

GENRE  Drama, Fantasy
REGI  Del Kathryn Barton
MED  Simon Baker, Yael Stone, Josh Lawson
PRODUKTIONSLAND  Australien
SPRÅK  Engelska
SVENSK PREMIÄR  2023-04-28
LÄNGD  101 min
ÅLDERSGRÄNS  15 år