Scroll down

Beskyddaren

Tillsammans med hela skolan blir Chen vittne till hur hennes mobbade tjejkompis hoppar mot en säker död från en balkong. Hennes död ändrar dock inte mobbarnas beteende, som nu riktar in sig på Chen.

Filmen bygger på en sann berättelse av Jie Yuexi som blev ett viralt fenomen på nätet och var huvudskälet till att Kinas regering tog krafttag mot skolmobbning.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Beskyddaren

Tillsammans med hela skolan blir Chen vittne till hur hennes mobbade tjejkompis hoppar mot en säker död från en balkong. Hennes död ändrar dock inte mobbarnas beteende, som nu riktar in sig på Chen. Efter att ha utsatts för våldsamma övergrepp råkar Chen stöta ihop med ungdomsbrottslingen Xiao. Trots att han har många sidor som skrämmer Chen inleder de båda en vänskap som grundar sig i ett löfte han ger henne. Han ska bli hennes beskyddare…

REGI  Derek Tsang
MED  Dongyu Zhou, Jackson Yee
PRODUKTIONSLAND  Hong Kong/Kina
SPRÅK  Kinesiska
SVENSK PREMIÄR  2022-04-22
LÄNGD  135 min
ÅLDERSGRÄNS  15 år

Strax efter premiären i Hongkong/Kina blev det starka mobbningsdramat Beskyddaren plötsligt nertaget från alla tusentals biografer på order av regeringen. Utan någon förklaring. Många befarade att president Xi Jinping nu hade skärpt sina censurbestämmelser ytterligare.

En tid senare återkom filmen dock på biograferna. I sin originalversion. Endast kompletterad med en sluttext där det berättas att styret i Hongkong/Kina lägger ner stora resurser på att stävja skolmobbning.

Filmen bygger på en sann berättelse av Jie Yuexi som blev ett viralt fenomen på nätet och var huvudskälet till att regeringen tog krafttag mot skolmobbning.