Scroll down
drama

Aftersun

Aftersun är Charlotte Wells unisont kritikerrosade debutfilm om föräldraskap, minnenas förgänglighet, och att plötsligt en dag växa upp.

Sophie och hennes pappa Calum (Paul Mescal) befinner sig på en solig semester tillsammans , den första sedan skilsmässan. 20 år senare tänker Sophie tillbaka på deras resa, och försöker pussla ihop den man hon minns som sin pappa.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Aftersun

Sophie och hennes pappa Calum (Paul Mescal) befinner sig på en solig resort, deras första semester tillsammans sedan skilsmässan. Det är en till synes idyllisk tillvaro, men vuxenvärldens melankoli börjar sippra igenom Calums fasad. 20 år senare tänker Sophie tillbaka på deras resa, och försöker pussla ihop den man hon minns som sin pappa, med de sidor hon aldrig såg men vet fanns där.

Aftersun är Charlotte Wells unisont kritikerrosade debutfilm om föräldraskap, minnenas förgänglighet, och att plötsligt en dag växa upp.

GENRE  Drama
REGI  Charlotte Wells
MED  Paul Mescal, Frankie Corio, Celia Rowlson-Hall
PRODUKTIONSLAND  Storbritannien
SPRÅK  Engelska
SVENSK PREMIÄR  2023-02-17
LÄNGD  101 min
ÅLDERSGRÄNS  BT

SVT (4). Den skotska filmskaparen Charlotte Wells långfilmsdebut om en blåtonad far och dotter-relation är sällsamt dämpad och briljant berättad, skriver Fredrik Sahlin om ”Aftersun”.
Kulturnytt i P1 (4): En solljusblekt film om minne och mörker
"Aftersun" är Charlotte Wells festivalhyllade debutfilm, med en Oscarsnominering till Paul Mescal som spelar pappan i filmen. "Aftersun" handlar om elvaåriga Sophies semester med pappan i Turkiet, hon minns tillbaka 20 år senare och försöker minnas resan och hur hennes far mådde.
En berättelse som inte förhäver sig eller förenklar, den visar både den ljusa och mörka sidan av ett liv.