Scroll down
dokumentär

After Work

Dokumentär av Erik Gandini om arbetets roll nu och i framtiden, en lika tankeväckande som underhållande resa. Med bland andra Noam Chomsky, Elon Musk och Armando Pizzoni.

En stor del av de jobb som existerar idag kommer att försvinna inom kort. Hur vi ser på arbetets roll i våra liv. Är vi redo för ett överskott av tid? För en arbetsfri existens?

Samtal efter filmen med gäster och publik.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

After Work

Dokumentär av Erik Gandini om arbetets roll nu och i framtiden, en lika tankeväckande som underhållande resa. Med bland andra Noam Chomsky, Elon Musk och Armando Pizzoni.

En stor del av de jobb som existerar idag kommer att försvinna inom kort. I takt med att teknologi överträffar mänsklig kapacitet har vi möjlighet att tänka om kring hur vi ser på arbetets roll i våra liv. Är vi redo för ett överskott av tid? För en arbetsfri existens?

Med en berättelse som sveper över fyra kontinenter beskriver After Work vitt skilda livsöden där vissa knappt har ett liv utanför arbetet medan andra badar i fritid. Via dessa karaktärer och historier slungas vi in i det existentiella spänningsfältet mellan det som är och det som skulle kunna vara.

Erik Gandini har tidigare gjort "Videocracy" och "A Swedish Theory of Love". Det snygga fotot kan vi tacka Fredrik Wenzel för - han har tidigare jobbat med Ruben Östlunds "Turist" och "Triangle of Sadness"

GENRE  Dokumentär
REGI  Erik Gandini
PRODUKTIONSLAND  Sverige
SPRÅK  Eng. It. Kor. Arab., svensk text
SVENSK PREMIÄR  2023-09-15
LÄNGD  80 min
ÅLDERSGRÄNS  BT

SAMTAL
Gäster: Anette Forsberg (etnolog, verksam inom kulturutveckling på Region Jämtland Härjedalen) och Hanna Nordin Eskelin (biblioteksutvecklare med inriktning digitalisering). Catarina Lundström (frilanshistoriker och -kulturvetare), Folkets Bio Regina, leder ett samtal efter filmen med publik och gäster. Välkomna!