Scroll down
dokumentär

A House Made of Splinters

A House Made of Splinters utspelas i ett barnhem i östra Ukraina, och är en på samma gång hjärtskärande och hoppfull dokumentär som skildrar ett samhälle starkt påverkat av kriget i dess närhet.

Under Göteborg Film Festival 2022 tilldelades Simon Lereng Wilmonts film priset för bästa dokumentär, Dragon Award Best Nordic Documentary.

Regissören Simon Lereng Wilmont har uppmanat omvärlden att stödja hjälporganisationen Voices of Children, som arbetar med att hjälpa barn och deras familjer i ett krigsdrabbat Ukraina. Därför arrangerar nu Folkets Bio, Göteborg Film Festival, Story och Draken Film visningar av filmen till stöd för Voices of Children.

VISAS

//ny.bioregina.se/wp-content/uploads/2022/03/carton-numerique-soutien-ukraine-cicae-EN.jpg

Om filmen

A House Made of Splinters

Filmen visas till stöd för Ukraina

I ett krigsdrabbat och fattigt hörn av östra Ukraina där missbruk och misär kastar en lång skugga, finns en fristad för barn att tillfälligt komma bort från sina föräldrar. A House Made of Splinters följer tre barn som väntar på sitt öde. Kommer de att återvända till föräldrarna eller flytta till ett nytt hem? Under tiden på barnhemmet skapar en grupp engagerade socialarbetare små stunder av glädje och andrum från en nästan förlorad barndom.

Filmskaparen Simon Lereng Wilmonts nya film är en uppföljning av den hyllade Olegs barndom (The Distant Barking of Dogs), och ger en unik inblick i hur kriget påverkar de mest utsatta. A House Made of Splinters är ett hjärtskärande porträtt av en hoppfull plats fylld av omsorg, stöd och förtroende för en grupp barn som är i desperat behov av mer.

REGI  Simon Lereng Wilmont
PRODUKTIONSLAND  Danmark, Ukraina, Sverige
SPRÅK  Ryska, Ukrainska, Engelsk text
PRODUKTIONSÅR  2021
LÄNGD  87 min
ÅLDERSGRÄNS  ej angivet

Regissören Simon Lereng Wilmont har uppmanat omvärlden att stödja hjälporganisationen Voices of Children, som arbetar med att hjälpa barn och deras familjer i ett krigsdrabbat Ukraina. Lereng Wilmont och Hellström har också arbetat nära Voices of Children i produktionen av A House Made of Splinters.

Därför arrangerar nu Folkets Bio, Göteborg Film Festival, Story och Draken Film visningar av filmen till stöd för Voices of Children. Visningarna sker både på biografer runt om i Sverige och digitalt på Draken Film.