Scroll down
drama

A Chiara

Komplext och realistiskt om tonåring som upptäcker sin fars maffiakopplingar.

A Chiara är en fristående avslutande del i regissören Jonas Carpignanos Kalabrien-trilogi som tillsammans med Mediterranea och A Ciambra utgör ett unikt porträtt av det moderna Italien. Filmen hade världspremiär på kritikerveckan i Cannes där den vann pris för Bästa europeiska film.

VISAS

BOKA
Filmhandledning

Om filmen

A Chiara

Familjen Guerrasio och deras vänner har samlats för att fira deras äldsta dotter på hennes artonde födelsedag. Det är en uppsluppen tillställning och den tätt sammanslutna familjen är i toppform. Men allt ändras nästa dag när pappan försvinner. Yngsta dottern Chiara, som inte tror på den förklaring som ges, börjar undersöka vad som hänt. Ju närmare sanningen hon kommer, desto mer tvingas hon välja vilken framtid hon själv vill ha.

Ömmande personporträtt och essäistisk samhällskritik i en unik spegling av ett av Europas centrum för illegal handel. I detta lågmält explosiva drama berättar regissören Jonas Carpignano eftertänksamt om familjer med foten i södra Italiens kriminella nätverk  utan att fastna i stereotypa nidbilder.

A Chiara är den avslutande delen i Carpignanos fristående Kalabrien-trilogi som tillsammans med filmerna Mediterranea och A Ciambra utgör ett unikt porträtt av det moderna Italien. Filmen hade världspremiär på kritikerveckan i Cannes där den vann pris för Bästa europeiska film.

REGI  Jonas Carpignano
MED  Swamy Rotolo, Claudio Rotolo, Carmela Fumo, Grecia Rotolo
PRODUKTIONSLAND  Italien, Frankrike, USA
SPRÅK  Italienska
SVENSK PREMIÄR  2022-05-13
LÄNGD  121 min
ÅLDERSGRÄNS  11 år