Scroll down

YOU WERE NEVER REALLY HERE

Visade filmer

YOU WERE NEVER REALLY HERE

Sverigepremiär!
Fredag 27 april – torsdag 3 maj kl 19.00
Måndag 30 april kl 14.00  DAGBIO

Trefaldigt Oscarsnominerade Joaquin Phoenix vann skådespelarpriset i Cannes för sin insats i denna intensiva dramathriller av Lynne Ramsay.

Joe, en svårt traumatiserad krigsveteran och brutal hitman, utför olika former av våldsamma uppdrag åt kunder med krav på diskretion. Han är känd för att vara effektiv och pålitlig, men när han får i uppdrag att hitta en känd politikers försvunna tonårsdotter utvecklas fallet på ett oväntat sätt.
Manuspriset i Cannes gick till Lynne Ramsay för hennes dramathriller som i starkt hallucinatoriska bilder utforskar Joes plågade psyke.

Regi: Lynne Ramsay
Med: Joaquin Phoenix, Ekaterina Samsonov, Alessandro Nivola, Alex Manette
Land: USA
Språk: Engelska, textad på svenska
Produktionsår: 2018
Genre: Drama, Thriller
Åldersgräns: 15 år
Längd: 85 minuter

Betyg 5 av 5 av Fredrik Sahlin, SVT:
“Mäktig mästarklass i You Were Never Really Here

Ljudet, bildarbetet, den aggressiva musiken – och en gråskäggig Joaquin Phoenix som ångar fram som en ångestladdad Grizzly! Fredrik Sahlin golvas av Lynne Ramsays naturkraft till thriller.

Redan efter några sekunder har suggestionen slagit rot i mitt överrumplade sinne. Visst är Lynne Ramsay en begåvad filmberättare men det var ändå överraskande att jag skulle falla så pladask för hennes berättelse om en hit-man som får i uppdrag att rädda en ung tjej ur traffickinghelvetet.
Trött på alla filmer om yrkesmördare? Har påven en rolig mössa?
Men här går det inte att värja sig.
Men så är också anslaget extremt väl komponerat: En mix av förbi-blixtrande bilder av flashbacks och nutid, trånga korridorer, sjaskiga gränder, hastigt våld, allt ackompanjerat av ett distat, expressionistiskt ljudband som sedermera går över i anabolt pumpande ambientslingor. Dov puls och Joaquin Phoenix som rusar fram som en skadeskjuten Grizzly, frustande av ågren.
Mäktig mästarklass. Jag är golvad. Läs hela recensionen här!