Scroll down

WOMAN AT WAR

Visade filmer

WOMAN AT WAR

Premiär! Söndag 24 februari kl 19.00 – BILJETTER
Måndag 25 februari kl 14.00
Tisdag 26 februari – Torsdag 28 februari kl 19.00
Lördag 2 mars kl 14.30

En egensinnig historia om en modig kvinna, berättad med isländskt temperament och mycket humor. Filmen är Islands officiella Oscarsbidrag. För regin står Benedikt Erlingsson som gjorde Om hästar och män.


Halla har börjat få misstänksamma blickar. Kan denna ensamstående, till synes harmlösa körledare verkligen vara den omtalade kvinnliga ekoterrorist som genomfört en rad attentat mot Islands ekonomi och infrastruktur?
Halla försöker bibehålla sin hemliga identitet medan hon förbereder sig för sig för sitt största projekt: sabotaget mot aluminiumindustrins exploatering av det isländska höglandet. Men samtidigt gör sig hennes kanske största dröm påmind: att få bli mamma. Halla har fått veta att hennes ansökan om adoption av en liten flicka från Ukraina äntligen har godkänts, och nu måste hon välja sin väg.
Woman at War är en egensinnig historia om en modig kvinna som följer sitt hjärta, berättad med isländskt temperament och mycket humor. Filmen är Islands officiella Oscarsbidrag, vann Nordiska rådets filmpris och flera filmfestivalpriser därtill. För regin står Benedikt Erlingsson som gjorde Om hästar och män.

Regi: Benedikt Erlingsson
Med: Halldóra Geirharðsdóttir, Jóhann Sigurðarson, Juan Estrada, Jörundur Ragnarsson
Land: Island
Språk: Isländska, textad på svenska
Originaltitel: KONA FER I STRID
Produktionsår: 2018
Genre: Komedi, Drama
Åldersgräns: Barntillåten
Längd: 101 minuter