Scroll down

WIND RIVER

Visade filmer

WIND RIVER

Sverigepremiär!
Fredag 12 januari – torsdag 18 januari kl 19.00
Måndag 15 januari kl 14.00  DAGBIO


I bitande kalla Wyoming spårar viltvårdaren Cory Lambert vilddjur som river boskap. En dag finner han det frusna liket av en ung kvinna som tillhörde traktens invånare. Det visar sig vara Lamberts döda dotters väninna Natalie, vilket väcker smärtsamma minnen till liv. För att lösa fallet skickar FBI Jane Banner (Elizabeth Olsen) från Las Vegas-kontoret. Jane anländer i en vräkig suv som är lika illa lämpad för vildmarken som hon själv. Banner och Lambert utgör ett högst omaka par i jakten på mördaren.
Taylor Sheridan (manusförfattare till Sicario samt Hell or High Water) regidebuterar med denna thriller.

Regi: Taylor Sheridan
Med: Elizabeth Olsen, Jon Bernthal, Jeremy Renner, Martin Sensmeier
Land: USA
Språk: Engelska, textad på svenska
Produktionsår: 2017
Genre: Drama, Thriller, Action
Åldersgräns: –
Längd: 110 minuter
Wind-River-Bioaffisch del

Fredrik Sahlin, SVT:
Otäckt spännande i Wind River

”En suggestiv och samtidigt melankolisk historia som likt ett mörkt moln drar in över biosalongen”. Fredrik Sahlin har sett en otäckt spännande modern western.
I förtexterna får vi veta att Wind River är ”inspirerad av verkliga händelser”. Vilken film är inte det nuförtiden?, frågar man sig lite lojt samtidigt som man Sir Vääsigt-gnuggar sig tillrätta i biostolen. Sekunden senare sitter jag käpprak på fåtöljkanten. En ung kvinna jagas genom snöigt, isigt men ändå nattmörkt landskap. Skaren river hennes bara fötter när hon stormar över en frusen flod.
Läs hela recensionen här.