Scroll down

WAVES

Visade filmer

WAVES

Biljetter
Premiär! Fredag 7 februari 19.00
Söndag 9 februari–Torsdag 13 februari 19.00

Måndag 10 februari även 14.00
Fasaden krackelerar och hårt pressad ung man tappar greppet i snyggaste Floridadramat sedan Moonlight, och tveklöst en av årets mest hajpade filmer. Från den hyllade regissören Trey Edward Shults kommer en hjärtskärande berättelse om människors förmåga till medkänsla och om att växa som människa även i de mörkaste tider.
Den unga idrottskillen Tyler pressas hårt av sin pappa. Utåt verkar allting perfekt men ett par dåliga beslut senare accelererar hela hans liv snabbt utför. Något som inte minst kommer att påverka hans syster Emily.
Waves utspelar sig mot det livliga landskapet i södra Florida, med en häpnadsväckande ensemble av prisbelönta skådespelare. Filmen följer en afro-amerikansk förortsfamiljs episka, känslomässiga resa – ledd av en välmenande men dominerande pappa – där de upplever kärlek, förlåtelse och att komma varandra närmare efter en förlust.
Med Krisha och It Comes at Night har Trey Edward Shults visat mästerlig förmåga att bygga upp nervkittlande spänning utan att ge avkall på noggrann personteckning och stilistisk och psykologisk fördjupning. I sin tredje långfilm Waves tar han detta till nya höjder och bjuder på en makalös och överraskande filmupplevelse.
Regi: Trey Edward Shults
Med: Kelvin Harrison Jr., Taylor Russell, Lucas Hedges, Sterling K. Brown
Land: USA
Språk: Engelska, Svensk text
Originaltitel: Waves
Produktionsår: 2019
Genre: Drama
Åldersgräns: 15 år
Längd: 137 minuter