Scroll down

VARGHUNDEN

Visade barnfilmer

VARGHUNDEN

Söndag 2 och 9 december kl 14.00                          BILJETT
Fredag 4 januari kl 14.00


Animerad film baserad på Jack Londons äventyrliga och klassiska roman Varghunden, en berättelse som utforskar relationen mellan människan, naturen och djuren.
Berättelsen är gripande om överlevnad och vänskap. Filmens fyrbente hjälte och dess mänskliga karaktärer är intressanta och älskvärda. Filmen förvaltar Jack Londons arv med värdighet och historien är lika hänförande idag som den berättades för över hundra år sedan.
Allt tar plats under guldruschen under 1890-talet i Alaska och vi får följa Vittand, en varghund som får uppleva både det värsta och det bästa av människor. Historien börjar med att Vittand är skadad och övergiven efter ett hundslagsmål. Men därefter får vi veta hur äventyret började, och vi får följa hans liv innan och hur det utvecklats sig från sina dagar som nyfiken valp i det vilda med sin mamma till äventyret som leder honom till hålan Fort Yukon. När Vittand återhämtar sig från sina skador så utvecklar han en fin vänskap med två människor som behandlar honom med värme och respekt.

Regi Alexandre Espigares
Land Frankrike, Luxemburg
Språk Svenska
Produktionsår 2018
Åldersgräns 7 år
Längd 90 minuter