Scroll down

VÅR TID SKA KOMMA

Visade filmer

VÅR TID SKA KOMMA

Fredag 2 juni – torsdag 8 juni kl 19.00
DAGBIO måndag 5 juni kl 14.00


Året är 1967 och ungdomskulturen gror. I Köpenhamn bär man blommor i håret, lyssnar på Beatles och Dylan och sjunger sånger om frihet och en ljusnande framtid. Men i Gudbjerg tycks tiden istället ha frusit till is. Här hamnar de oskiljaktiga bröderna Elmer och Erik när deras mor insjuknar.
I denna avkrok härskar rektor Fredrik Heck med oinskränkt makt över fosterhemmet med målet att förvandla bångstyriga pojkar till lydiga medborgare – med alla medel. Skräckslagna gör Elmer och Erik allt för att synas och märkas så lite som möjligt för att kunna undgå Hecks represalier, men minstingen Eriks klumpfot och hans livliga drömmar om att bli astronaut ställer hela tiden till det. När den enda lärare som varit snäll mot dem, Lilian, skräms iväg så återstår bara en lösning… att slå tillbaka! Men deras enda vapen är deras fantasi och den sista lilla gnutta hopp som finns kvar…
VÅR TID SKA KOMMA är David mot Goliat i en oerhört stark och fängslande historia – byggd på sanna händelser – som inte lämnar någon oberörd.
vartidskakomma affisch

Filmen var en stor succé i Danmark under sommaren och lockade 250 000 människor till biograferna. Chansen att den också ska lyckas utanför landets gränser är stor. Rättigheterna har redan sålts till 50 länder.
För älskare av den danska succéserien ”Brottet” finns mycket att glädja sig åt. Manusförfattaren bakom serien, Søren Sveistrup, har även skrivit manus till VÅR TID SKA KOMMA, och seriens huvudrollsinnehavare gör de vuxna rollerna i filmen. Som rektor Fredrik Heck ser vi Lars Mikkelsen (storebror till Mads och aktuell även i ”Invasionen av Danmark” från Studio S) och som Lilian ser vi Sofie Gråbøl (även känd som Julie i succéserien ”Nikolaj och Julie”).
De två pojkarna spelas av Harald Kaiser Hermann och Albert Rudbeck Lindhart och i en annan viktig roll ser vi trefaldigt Guldbaggenominerade David Dencik.
Regi: Jesper W. Nielsen
Land: Danmark
År: 2016
Med: Lars Mikkelsen, Sofie Gråbø, Lars Ranthe, Sonja Richter, David Dencik
Språk: Danska, Svensk text
Originaltitel: Der kommer en dag
Genre: Drama
Åldersgräns: 15 år
Längd: 110 minuter
* * * * * ”Osentimentalt, vackert och outhärdligt om att hålla fast vid livet” – Amelia
* * * * ”Starkt och skakande” – Femina