Scroll down

VAD HÄNDE, ALFONS ÅBERG?

Visade barnfilmer

VAD HÄNDE, ALFONS ÅBERG?

BARNFILMFESTIVAL
Lördag 15 september kl 14.30
Söndag 16 september kl 14.30


Nytt knattepaket med tre Alfons-filmer berättade av Björn Gustavsson och regisserade av Per Åhlin och Lasse Persson.
Alfons upplever stora och hemska saker, han har ingen kompis, han har slagit en som är mindre än han och alla tror att han är en tjuv. Stora känslor om rätt och fel men allt löser sig på ganska lugnt Alfons-manér. Man hinner tänka och känna själv. En riktig berg-och-dalbana för liten och stor.

Knattepaketet innehåller följande berättelser:
vem_raddar_alfons_11I Vem räddar Alfons Åberg har Alfons nyss flyttat in i ett nytt område. Han känner ingen där, bara sin hemlige vän Mållgan som är osynlig och alltid gör som Alfons vill. Men vad hjälper en snäll och osynlig kompis när stora killar skräms?
tjuv_alfonsI Där går Tjuv-Alfons anklagar Milla Alfons för att ha stulit nyckeln till kojan som de byggt i trädet. Alla tror att Alfons är en tjuv. Han går ensam till kojan och letar och letar efter nyckeln. Han letar överallt men utan resultat. Ingen vill leka med Alfons, tjuven. När ingen vill leka med honom känner han sig ensam och börjar leta igen. Till slut blir Alfons trodd, det är en skata som tjuven.
odjuret-06I Alfons och odjuret kan Alfons inte leka om dagarna och inte somna om kvällarna. För han har fått ett odjur under sängen. Alfons måste ligga och tänka på allvarliga saker där i mörkret.
 
Organisationen Friends arbetar med filmerna i paketet “Vad hände, Alfons Åberg?” ute i förskolorna. De har satt samman en kompislåda, med böcker, film, Alfonsdocka och metodövningar. Folkets Bios filmpaket för bio innehåller samma filmer som de Friends använder. Några av titlarna är samma som i paketet “Bus-Alfons”
Regi Lasse Persson, Per Åhlin

Med Berättare: Björn Gustavsson
Språk Svenska

Längd 32 minuter