Scroll down

TJUREN FERDINAND

Visade barnfilmer

TJUREN FERDINAND

Söndag 21 och 28 oktober kl 14.00
HÖSTLOV=BIOLOV: Torsdag 1 november kl 15.10         BILJETT

Det är den klassiska berättelsen om den stora tjuren med ett stort hjärta, som hellre luktar på blommor än stångas med de andra tjurarna. En dag misstas Ferdinand för att vara farlig och blir bortförd för att delta vid tjurfäktningar. Fast besluten att återvända till sin familj samlar han ett udda gäng och ger sig ut på ett fantastiskt  äventyr. Du kommer bli förtjurst!

Regi: Carlos Saldanha, Cathy Malkasian
Land: USA
Språk: Svenska, textad på svenska
Originaltitel: Ferdinand
Produktionsår: 2017 (premiär dec 2017)
Genre: Animation, Familjefilm
Ålder: 7 år
Längd: 108 minuter
RECENSION
“Få sagor är lika välkända i Sverige som den om Ferdinand. Varje julafton påminns vi om tjuren som retade upp matadorer, pikadorer och bandiljärer med sin tjuriga inställning till att stångas. Han som bara ville sitta under sin korkek och lukta på blommorna.
Disneys Oscarsvinnande kortfilm från 1938 är ett älskat inslag i ”Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul” sen urminnes tider, men här har alltså 20th Century Fox dammat av barnboken från 1936 för en animerad långfilm. Utan att ägna någon tanke åt tjurens popularitet i Sverige, får man förmoda, har regissören bakom ”Ice Age”-filmerna skapat en modern, snyggt animerad familjefilm med gott om galna djur – som tyvärr riskerar att överrösta det fina budskapet.
(…)Kärnan i berättelsen är budskapet om att man ska få vara sig själv, oavsett samhällets förväntningar eller vad kompisarna tycker. Att det är coolt att gå mot strömmen, prata känslor, och värna om djur och natur. Föräldrar kan med fördel diskutera vad manlighet och mod innebär med sina barn.
Själv har jag glömt filmen redan samma kväll. Kul och mysigt för stunden” Moviezine