Scroll down

Tisdag 25 mars

Blogg-inlägg

Tisdag 25 mars

15.00 Godheten
Godheten
GODHETEN tar tempen på ”tidens anda” av girighet, egoism, dyrkan av Mammon, överklassens återkomst, bonusar, riskkapitalister och privatiseringar av det allmänna, framväxten av ett nytt klassamhälle med tilltagande ojämlikhet, utslagning och ökande våld. Kort sagt: en film om förlusten av det gemensamma. Thommy Berggren medverkar i rollen som Den Girige och som sig själv, tillsammans med ekonomer och samhällsanalytiker samt de brittiska professorerna Richard Wilkinson och Kate Picket.
Stefan Jarl, Sverige, 79 min.
19.00 De dansande andarnas skog
De dansande andarnas skog
Akka/Aka/Yaka/Mbendjele­folket är en av världens äldsta befolkningar och lever i världens näst största regnskog, i hjärtat av Kongobäckenet. De har haft minimal kontakt med kapita­ lism och kolonialism. Men deras värld håller på att förändras. Ett av världens största skogsbolag är på väg att avverka skogen. I filmen får vi lära känna dem och möta deras kultur innan skogen avverkas. Kanske är detta sista och enda möjligheten att möta en kultur som deras så nära.
Prisbelönta filmaren Linda Västrik levde tillsammans med detta generösa, socialt högt utvecklade folk under många år. Kärleksfullt observerar Västrik deras liv som är fyllt av förund­ ran. Filmen är ett sprudlande kärleksfullt dokument av glädje, humor, ärlighet, dans och drama.
Linda Västrik, Sverige/Kanada, 104 min.
21.00 Hotell
Hotell

Lisa Langseth kommer med sin andra spelfilm efter den hyl- lade ”Till det som är vackert”. I ”Hotell” spelar Alicia Vikander huvudrollen som Erika som efter ett personligt trauma får sin värld krossad, och börjar därför i gruppterapi. Deltagarna tar en dag över verksam- heten och börjar ta in på olika hotell. Erika går igenom en process, som leder henne mot ett nytt liv.
Det är en film som roar, upprör och överraskar, med en stark historia, stora rollprestationer och med ett mycket säkert handlag.
Lisa Langseth, Sverige 2013. 97 min.

Leave a comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *