Scroll down

TILLBAKA TILL MONTAUK

Visade filmer

TILLBAKA TILL MONTAUK

Sverigepremiär!
Fredag 15 september – torsdag 21 september kl 19.00
DAGBIO måndag 18 september kl 14.00


NY FILM AV OSCARVINNAREN VOLKER SCHLÖNDORFF
Stellan Skarsgård är tillbaka i en värmande, vemodig och eftertänksam film om de olika val vi gör längs livets stig. Och hur livet kunnat se ut om vi valt andra vägar.
montaukbio-2 poster
I slutet av 1990-talet befinner sig författaren Max på en signeringsturné i USA när han blir förälskad i den yngre Rebecca och spenderar några av sitt livs lyckligaste och mest passionerade dagar med henne i Montauk, längst ute på Long Island. Alltför snart skiljs de åt. Max åker hem till sin fru och gömmer undan sin längtan efter Rebecca så långt bak i hjärtat han kan, men kan inte motstå att glänta på minnet av henne ibland.
Sjutton långa år senare återvänder Max till New York för att göra promotion för ännu en av sina böcker. Mot alla odds stöter han återigen ihop med Rebecca, och de beger sig iväg på ännu en resa till Montauk. Frågan är om deras känslor för varandra klarat tidens test? Och om så är fallet… finns det ännu tid att styra in på den stig som de kanske borde valt redan sjutton år tidigare?
rollen som Rebecca ser vi tyska Nina Hoss, som fick sitt internationella genombrott i Christian Petzolds ”Barbara”, vilken följdes av ännu en huvudroll i Petzolds nästa film, ”Phoenix”. Vi har också sett henne i tv-serien ”Homeland” och ”A Most Wanted Man”.
För manus och regi svarar Volker Schlöndorff, mest känd förstås för sitt Oscarbelönade mästerverk ”Blecktrumman”. Hans senaste framgång på bio var andra världskriget-skildringen ”Mannen som räddade Paris”.

Regi: Volker Schlöndorff
Med: Stellan Skarsgård, Nina Hoss, Nils Arestrup
Land: Tyskland, Frankrike, Irländska republiken
Språk: Engelska, Svensk text
Originaltitel: Return to Montauk
Produktionsår: 2017
Genre: Drama
Åldersgräns: Barntillåten
Längd: 106 minuter