Scroll down

THERE IS NO EVIL

Visade filmer

THERE IS NO EVIL

Vinnare av Guldbjörnen vid Berlin Filmfestival 2020!
Överleva eller göra motstånd? Filmen ställer frågan i fyra sammanlänkade berättelser som pendlar mellan vardaglig närhet och våldsam dramatik.

Premiär! – Biljetter
Fredag 11 september – Söndag 13 september 19.00
Måndag 14 september 14.00
Tisdag 15 september – Torsdag 17 september 19.00Ett samhälle som tillåter dödsstraff behöver människor som är villiga att döda. Fyra män står inför ett omöjligt men enkelt val. Oavsett vilket beslut de fattar, kommer det att förstöra deras liv för all framtid.
Heshmat, en exemplarisk familjeman, ger sig iväg tidigt varje morgon. Vart åker han? Pouya kan inte förmå sig att gå emot allt han står för, och döda en annan människa. Javad anar inte att frieriet han i hemlighet planerat på sin älskades födelsedag inte kommer att vara den största överraskningen den dagen. Bahram kan inte utöva sitt yrke som läkare och har bestämt sig för att berätta varför för sin brorsdotter.
Vinnare av Guldbjörnen vid Berlin Filmfestival 2020!
Iranska filmskapare slår världen med häpnad om och om igen. När regissören Mohammad Rasoulof kom tillbaka med sin prisvinnande film från Cannes 2017 kastades han omedelbart i fängelse. Idag är han belagd med yrkesförbud för resten av livet och han får heller inte lämna landet. Detta till trots har han lyckats göra ett mästerligt storverk som kammade hem Guldbjörnen i Berlin i år.
Regi: Mohammad Rasoulof
Med: Baran Rasoulof, Kaveh Ahangar, Mahtab Servati, Mohammad Valizadegan, Shaghayegh Shoorian, Shahi Jila
Land: Iran
Originaltitel: Sheytan vojud nadarad
Språk: Persiska. Svensk text.
Produktionsår: 2020
Genre: Drama
Åldersgräns:
Längd: 150 minuter