Scroll down

THE PAINTED BIRD

Visade filmer

THE PAINTED BIRD

LJUSET ÄR BARA SYNLIGT I MÖRKRET
En film du aldrig kommer att glömma!

“Václav Marhouls kompromisslösa tolkning av Jerzy Kosinskis sextiotalsroman spelar inte på de vanliga känslosträngarna. Den siktar djupare, in mot benmärgen. Ett sömlöst, grymt mästerverk!“
Biljetter
Lördag 24 oktober 15.00 och Måndag 26 oktober 19.00Pojken, vars föräldrar är jagade av nazisterna, har blivit placerad i fosterhem hos en ålderlig kvinna. Inom kort dör den gamla kvinnan och Pojken är nu ensam, på vandringsfärd genom landsbygden, från byar till lantgårdar. I sin kamp för överlevnad får Pojken utstå oerhörd brutalitet från de obildade och vidskepliga bönderna och bli vittne till de fruktansvärda våldshandlingar utförda av de hänsynslösa soldaterna, från både de ryska och tyska trupperna. När kriget till slut är till ända har Pojken förändrats, för alltid.
The Painted Bird är en rå och grundlig beskrivning av ett Östeuropa i krig, filmad i svartvitt på 35mm. Baserad på den hyllade boken av Jerzy Kosinski och med bland andra Harvey Keitel, Stellan Skarsgård, Udo Kier och Julian Sands i rollerna.
Regi: Václav Marhoul
Land: Tjeckien, Slovakien, Ukraina
Språk: Svensk text
Produktionsår: 2019
Genre: Äventyr, Drama, Krigsfilm, Thriller
Åldersgräns: 15 år
Längd: 169 minuter
PÅ OSCARs SHORT LIST 2020!
VINNARE på närmare TJUGO FILMFESTIVALER!