Scroll down

THE FAREWELL

Jukeboxbio,Visade filmer

THE FAREWELL


GOLDEN GLOBE: Bästa skådespelerska, komedi eller musikal: Awkwafina i ”The farewell”. Omtyckt dramakomedi – uppstickare hos både biopublik och kritiker och en favorit inför Oscarsgalan.


Billi (Awkwafina) blir hemkallad från New York till släkten i Changchun. Fastän de vet att familjens matriark, farmor Nai Nai, bara har veckor kvar att leva har de bestämt att inte låta Nai Nai själv få veta att hon är sjuk. Ett bröllop används som förevändning för att familjen ändå ska kunna samlas och ta farväl.
The Farewell är en rolig och rörande familjeskildring baserad på en verklig lögn.
I regi av Lulu Wang och med komedistjärnan Awkwafina (Ocean’s 8, Crazy Rich Asians) i huvudrollen. Filmen har blivit en av årets mest omtyckta uppstickare hos både biopublik och kritiker. Den är en favorit inför Oscarsgalan.
Regi, manus: Lulu Wang
Med: Shuzhen Zhao, Awkwafina och X Mayo
Land: USA
Språk: Engelska, Mandarin, textad på Svenska
Originaltitel: The Farewell
Produktionsår: 2019
Genre: Drama, Komedi
Åldersgräns:
Längd: 100 minuter

“The Farewell” – personlig släktkomedi om att ljuga för farmor

“Billi spelas av rapparen och skådespelaren Akwafina som nyligen fick en Golden Globe för sin insats i ”The Farewell”. Jag förstår verkligen varför. För här har vi en kvinnlig antihjälte med dålig hållning och ständigt neddragna mungipor. Vissa kallar det resting bitch face – det vill säga ett helt vanligt kvinnoansikte i vila men som ser aggressivt ut. En sällsynthet i film-sammanhang. Men Billi kan se glad ut, som när hon gör morgongymnastik med sin farmor.”
Läs hela recensionen här