Scroll down

THAILANDSDRÖMMAR

Visade filmer

THAILANDSDRÖMMAR

Fredag 25 november kl 19.00
Lördag 26 november kl 15.00 i samarbete med Kvinnojouren

Lördag 26 november kl 19.00
Söndag 27 november kl 19.00
Renzo Aneröd och Hanna Aneröd som gjort filmen medverkar vid föreställningarna under lördagen.


Under sex års tid har Renzo Aneröd och Hanna Aneröd följt och filmat släktingar samt andra män som söker lyckan i Thailand och som drömmer om att gifta sig med thailändskor. Resultatet är en dramatisk, öppenhjärtig, rolig, tragisk och ovanligt ärlig film om livet, drömmar och försakanden.
Thailandsdrömmar utforskar även gränsen mellan kärlek och utnyttjande.
Lastbilschauffören Stefan, snart femtio år, tre barn, nyskild från sin svenska fru. Han är deprimerad och bestämmer sig för att åka till Thailand och hitta sitt livs kärlek.
Thanyarat, fyrtio år, frånskild mamma, är hotellreceptionist i det ökända Pattaya. Thanyarat vill träffa en snäll västerländsk man och börjar därför att internetdejta.
Stig, sjukpensionär, före detta skomakare, avskyr Sverige. Bott i Thailand i 20 år. Han vill må bra men kämpar i Thailand mot sin sjukdom.
Stigs son Pocke, sjöman, bor i Thailand med sin fru, nunnan Duan. De vill få barn men Duan måste först opereras. Företaget Pocke arbetar på hotar dock att avskeda alla skandinaver. Kan han bo kvar i Thailand? Har de råd med operationen?
Sai, tjugotvåårig ensamstående tvåbarnsmamma utan utbildning, uppvuxen hos sin fattiga mormor. Sai måste försörja sig och familjen. Hon är desperat och börjar prostituera sig. Hon drömmer om att träffa en rik västerländsk man.
Regi: Renzo Aneröd och Hanna Aneröd
Dramaturg: Stefan Jarl
Land: Sverige (2016)
Språk: Svenska, engelska och thailändska (svensk text)
Längd: 1 tim 30 min

“En fantastisk film. En känslomässig berg- och dalbana. Slängdes mellan kärlek och hat. Hopplöshet, motvilja, ömhet, skratt. förvåning – och plötsligt rörd till tårar för att det var så fint. Sällan visas det så tydligt hur sammansatta vi människor är.” – Unni Brandeby
Tidigare filmer med Renzo Aneröd: Under en blågul himmel, Islams barn i folkhemmet, Jag vill inte leva detta livet och För alltid patriot. Renzo har även skrivit romanerna Löftet, Vildsvinet och Fiender.
På www.thailandsdrommar.se finns mer information.

Intervju och recension i GP
Intervju i Göteborgs Fria
Intervju i tidningen ETC