Scroll down

SALVADOR DALÍ – JAKTEN EFTER ODÖDLIGHET

Konst på bio-filmer,Visade filmer

SALVADOR DALÍ – JAKTEN EFTER ODÖDLIGHET

KONST PÅ BIO-repris
Lördag 7 november 15.30
Biljetter

Ett vackert porträtt av mästaren Salvador Dalí och hans hustru Gala. I filmens början möter han surrealismen och träffar Gala, som blir otroligt betydelsefull för hans liv och konstnärsbana.


Regissören David Pujol har haft oöverträffad tillgång till arkivmaterial, och filmen är full av unika intervjuer, filmer och stillbilder ur konstnärens liv.
Dokumentären följer Dalí till Frankrike, USA och Spanien. Hans liv var ett konstverk i sig självt, och intervjuerna med den karismatiske konstnären är både förvirrande och upplysande. Hans intresse för att dekorera och bygga om sina olika hem blir viktiga pusselbitar i hans konstnärskap.
”Vi får en känsla för Dalís tekniska metoder, till exempel inomhusvinschen som han använde för sina storskaliga målningar. Hans dekorativa planer för byggnader och trädgårdar – som var tänkta att bli odödliga- – fortfarande är anmärkningsvärda. Dalis förhållande till och bestående respekt för Gala kommer också upp i ljuset: en viktig samarbetspartner och inspiration, dessutom kapabel att hantera den excentriske konstnären på sitt eget sätt.” – The Guardian
Regi: David Pujol
Språk: Engelska, Svensk text
Speltid: 110 min
Åldersgräns: bt
Premiär: 14 augusti 2020
Biljett: 100 kr, medlem i konstförening 80 kr
Tidigare visad: 26 september, 3 oktober.