Scroll down

Sport kids – cheerleading och BMX

Visade barnfilmer

Sport kids – cheerleading och BMX

SIX-TEN – film för barn mellan 6 och 10 år.
Söndag  25 oktober,  1,  8,  15,  22  november  kl 14.00

Sex barn, sex sporter, sex länder, sex drömmar. En nordisk dokumentärserie om barn som tar sin sport på största allvar. Sumobrottning i Japan, cheerleading i Sverige, BMX-cykling i Sydafrika, fäktning i Danmark, hallingdans i Norge och balett i Ryssland. Filmerna visas två och två, i tre block om ca 60 minuter vardera.

Ruth Press Image 2_photo credit Story AB
Del 3. Ruth
Så här ser Ruth på sin sport, cheerleading: Det är en fysiskt krävande sport, men du måste också vara socialt modig och självsäker och lita på dina lagkamrater. Ruth har blivit uttagen till tävlingslaget inom klubben “Twisters” och snart ska de tävla i distriktsmästerskapet. Ruths föräldrar är kluvna till hennes val av idrottsgren. De tycker hon ska följa sina drömmar och att cheerleading är en bra sport för att utveckla sociala färdigheter och fysik – men varför den lilla rosetten på huvudet och flirtandet med domarna? Fördomar mot cheerleading finns det gott om, men Ruth och hennes lagkamrater visar att det finns sätt att bekämpa dem.
C11 Press Image 3_photo credit Story AB
Del 4. Kapitel 11  (The Flying Girl)    
Förväntningarna är stora på Anita Zenani att bli juniormästare på BMX. Hon kommer från en sydafrikansk township och är den enda flickan i sin klubb. De senaste åren har varit mycket intensiva, med tuff träning, tävlingar, växande popularitet och tät rapportering om Anitas framgångar i lokal-tv och tidningar. Nu håller de höga förväntningarna på att växa till ett monster  snarare än att kännas uppmuntrande. Anita kämpar med att hitta träningsmotivationen och har svårt att hålla jämna steg med klubbens pojkar. Hon är vid ett vägskäl och måste snart bestämma sig om sin framtida idrottskarriär.
Regi: Hanna Heilborn, Ania Winiarska, Danmark, Norge, Sverige 2015, 60 min.
 

Leave a comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *