Scroll down

RAMMSTEIN: PARIS

Visade filmer

RAMMSTEIN: PARIS

Torsdag 23 mars kl 21.00
Rammstein är det enormt populära, stenhårda tyska bandet som länge haft mängder med fans i Sverige. Nu har vår egen rockvideo-ikon Jonas Åkerlund regisserat en spektakulär konsertfilm med bandet i Paris, späckad med specialeffekter!

Jonas Åkerlund har en helt ny approach till hur man filmar en Rammstein-konsert, och lyckas fånga den spektakulära rockshowen med mängder av eld och explosioner på ett levande sätt. Det är mörkt, det är snabba klipp, det är en kontroversiell benzindoftande saga.
Ro ett vikingaskepp genom en fjord. Bygg imponerande monument. Invig stora ceremonier. Slå sedan igen dem med en smäll.
Rammsteins musik är det perfekta soundtracket till alla dessa scenarion…
Visas: 23 mars 2017. Längd: 98 minuter.
Biljett: 150 kr, student 115 kr
Boka biljett: Onumrerat, ring när kassan är öppen 063-13 00 05.

Rammstein_Affisch besk

I mars 2012 filmade regissören Jonas Åkerlund två Rammstein-konserter under Made in Germany-turnén. Varje konsert hade en publik på 17.000 personer, i den utsålda Bercy Arena i Paris. 
Rammstein: Paris är en perfekt blandning av bandets extraordinära scenshow och Jonas Åkerlunds unika hantverk. Med 30 kameror och 60 vinklar har Jonas Åkerlund hittat en helt ny approach till hur man filmar en Rammstein-konsert. Han lyckas fånga den spektakulära rockshowen med mängder av eld och explosioner på ett levande sätt. Det är en visuell fest och en hyllning till Rammstein.
“Vi filmade två nätter i Paris med 30 kameror, plus att vi filmade en generalrepetition för närbilderna. Det ger en massiv mängd med bilder. Filmen är en hel Rammstein-show och vi har klippt den med samma precision som jag skulle göra med en 3-4 minuter lång musikvideo. Även med ett stort team av redigerare tog det oss över ett år för att slutföra projektet. När jag tittar på det nu så är det styrkan i det här. Rammstein är ett tidlöst konstverk. Filmen är unik”, säger Jonas Åkerlund.