Scroll down

QUEEN & SLIM

Jukeboxbio,Visade filmer

QUEEN & SLIM

På en misslyckad första dejt tillsammans blir en svart man – Daniel Kaluuya (Black Panther, Get Out) och en svart kvinna stoppade för en mindre trafikförseelse. Situationen eskalerar och mannen dödar en polis i självförsvar. Skräckslagna tvingas de att fly för sina liv.På en misslyckad första dejt tillsammans i Ohio blir en svart man och en svart kvinna stoppade för en mindre trafikförseelse. Situationen eskalerar med både plötsliga och tragiska resultat när mannen dödar en polis i självförsvar.
Skräckslagna tvingas mannen, en butiksanställd, och kvinnan, en brottmålsadvokat, att fly för sina liv. Men incidenten fångas på video och går viralt, och paret blir omedvetet en symbol för både trauma, skräck, sorg och smärta för människor över hela landet.
Under flykten börjar de hitta sig själva i varandra, och de svåraste, mest desperata omständigheterna kommer att leda till en djup och stark kärlek som blottar deras mänsklighet och formar resten av deras liv.
Regi: Melina Matsoukas
Med: Daniel Kaluuya (Black Panther, Get Out), Jodie Turner-Smith, Bokeem Woodbine, Chloë Sevigny, Flea, John Sturgill Simpson, Indya Moore m fl.
Land: USA
Språk: Engelska, Svensk text
Originaltitel: Queen & Slim
Produktionsår: 2019
Genre: Drama
Längd: 132 minuter
Åldersgräns: