Scroll down

PORTRÄTT AV EN KVINNA I BRAND

Visade filmer

PORTRÄTT AV EN KVINNA I BRAND

Biljetter
Premiär! Fredag 13 december – Torsdag 19 december 19.00

Måndag 16 december även 14.00

“BLAND ÅRETS ABSOLUT BÄSTA” ⭐️5:a⭐️ i DN, ⭐️6:a⭐️ i SvD
Bästa manus, Cannes Filmfestival 2019.Bretagne, Frankrike, 1760. Konstnären Marianne har fått i uppdrag att göra ett porträtt av Héloïse, en ung kvinna som just lämnat klostret. Héloïse ska giftas bort och den presumtiva brudgummen vill se hur hon ser ut. Men hon vill inte gifta sig och Marianne måste måla henne i smyg. Hon iakttar Héloïse om dagen och målar henne i hemlighet på natten.
Mellan de två kvinnorna växer en intimitet och attraktion fram. De delar Héloïses första och sista ögonblick av frihet, allt medan Marianne målar det porträtt som ska avsluta allt.
Regi: Céline Sciamma
Med: Adèle Haenel, Noémie Merlant, Valeria Golino
Land: Frankrike
Språk: Franska, textad på Svenska
Originaltitel: Portrait de la jeune fille en feu
Produktionsår: 2019
Genre: Drama
Åldersgräns: 7 år
Längd: 119 minuter
Céline Sciamma (Water Lilies, Un Certain Regard Cannes 2007; Tomboy, Jurypriset Berlin 2011; Girlhood, öppningsfilm Directors’ fortnight Cannes 2014; Mitt liv som zucchini, Directors’ fortnight Cannes 2016, Cesar Award för bästa manus) återförenas med den prisbelönta skådespelerskan Adèle Haenel i ett intimt  kostymdrama som tävlade om Guldpalmen i Cannes 2019.
 

“BLAND ÅRETS ABSOLUT BÄSTA”

DN: Lättantändligt och passionerat kostymdrama om förbjuden kärlek

“Drömmen om sexuell och konstnärlig frihet står i fokus för Céline Sciammas kärlekshistoria om förbjudna passioner i 1760-talets Frankrike. Ett feministiskt projekt i lyxförpackning, skriver Helena Lindblad. (…)
”Porträtt av en kvinna i brand” vann manuspriset på filmfestivalen i Cannes i våras, men var värd Guldpalmen. Ett genomarbetat storverk som fusionerar en originell historia med väl avrundad dialog, starkt skådespeleri och visuell extravagans. Gripande och melankoliskt storslagen när det gäller kärlek och erotik, ömsint och varm när den omfamnar idén om det klasslösa systerskapet. ”
⭐️5:a⭐️ i DN dn.se/…/lattantandligt-och-passionerat-kostymdrama-om-forb…/
⭐️4:a⭐️ i TT unt.se/…/filmrecension-stilig-passionshistoria-med-glod-547…

Fantastisk intervju med Céline Sciamma från London Film Festival/BFI (engelska)