Scroll down

PINGVINRESAN 2

Visade filmer

PINGVINRESAN 2

YRANBIO!
Fredag 28 juli och lördag 29 juli kl 15.00

Visas även söndag 30 juli – torsdag 3 augusti kl 19.00
DAGBIO måndag 31 juli kl 14.00


Luc Jacquet är tillbaka med en ny hisnande vacker naturupplevelse.
Den här gången följer vi en ung pingvin som ger sig ut på sin allra första resa. Ciceron är en 45-årig pingvin som minns sina egna äventyr när han ser sin yngre släkting utmana rädslor och upptäcka en ny, stor värld runtomkring sig.
Det har gått 12 år sedan den Oscarbelönade Pingvinresan gjorde sitt triumftåg över världen. Nu kommer uppföljaren. Regissören Luc Jacquet har återvänt till Antarktis och använt både u-båtar och drönare för att komma den unika miljön så nära in på livet som möjligt. Resultatet går, precis som föregångaren, rakt in i både hjärta och hjärna!

Regi: Luc Jacquet
Medverkande: Pingviner på Sydpolen
Land: Frankrike
År: 2016
Originaltitel: La marche de l’empereur: L’appel de l’Antarctique
Språk: Franska, Engelska, Svensk text
Svensk berättarröst: Rolf Lassgård
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Barntillåten
Längd: 82 minuter
Luc Jacquet (f. 1967) var bara 24 när han första gången besökte Antarktis. Där arbetade han som forskare och tillbringade en stor del av sin tid att märka och filma pingviner. Fascinationen för det han såg växte och sakta men säkert började han släppa forskningen till förmån för filmandet. När han några år senare återvände till Sydpolen fokuserade han på att dokumentera Kejsarpingviner inför det som skulle bli en av de mest framgångsrika dokumentärerna genom tiderna – Pingvinresan. Han följde upp framgångarna med spelfilmen Flickan och räven innan han träffade Francis Hallé och återigen gav sig ut i naturen för att fånga livet i regnskogen i Det var en gång en skog.