Scroll down

PHANTOM THREAD

Visade filmer

PHANTOM THREAD

Sverigepremiär!
Fredag 23 februari – onsdag 28 februari kl 19.00
Måndag 26 februari kl 14.00  DAGBIO
OSCARSFILMFESTIVAL lördag 3 mars kl 10.00
(inkl. frukost från kl 9.00)


PHANTOM THREAD utspelar sig i 1950-talets London, där den berömde klänningsmakaren Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) och hans syster Cyril (Lesley Manville) befinner sig i den brittiska modescenens centrum. De klär kungligheter, filmstjärnor, arvtagerskor och andra socitetslejon med exklusiva och distinkta plagg från The House of Woodcock.
Kvinnorna passerar i snabb revy i Woodcocks liv, något som stillar den övertygade ungkarlens behov av både inspiration och sällskap. Men en dag möter han den unga och viljestarka Alma (Vicky Krieps) som snabbt blir både en inspirationskälla och älskarinna.
Sakta men säkert börjar kärleken skapa revor i hans tidigare så välskräddade tillvaro.

Regi: Paul Thomas Anderson
Med: Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Camilla Rutherford, Vicky Krieps, Jane Perry
Land: USA
Språk: Engelska, textad på svenska
Produktionsår: 2018
Genre: Drama
Åldersgräns:
Längd: 130 minuter

SVT Kulur: “Ett komplext och intrikat maktspel som får Scener ur ett äktenskap att framstå som ett barnkammarrim. Fredrik Sahlin ger högsta betyg till Paul Thomas Andersons drama om en modeskapare i 50-talets London.

Daniel Day-Lewis är mer än en skådespelare. Klyschorna ställer sig på kö när jag ska försöka definiera den brittiske aktörens styrka. Han ÄR sina roller. Har total NÄRVARO och TONTRÄFF. Det är sant men han är något mer, något bortom ord. Det strålar egenart från honom. En naturkraft.
Ett mörkt moln i byxor, för att travestera poeten Majakovskij.”
“The Phantom Thread har sex Oscarnomineringar. Det vore en smärre sensation om DDL inte fick en för bästa manliga huvudroll.”
Läs hela recensionen här.