Scroll down

PATERSON

Visade filmer

PATERSON

SVERIGEPREMIÄR!
Fredag 6 januari – torsdag 12 januari kl 19.00

DAGBIO måndag 9 januari kl 14.00

paterson_1856x700type-banneravailablein-dk_ref1
Paterson (Adam Driver) är busschaufför i staden Paterson, New Jersey. Varje dag kör han sin dagliga rutt under vilken han observerar staden när den flimrar förbi genom vindrutan och lyssnar samtidigt på fragment av passagerarnas konversationer, han skriver poesi i en anteckningsbok, han går ut med sin hund, han stannar till vid samma bar och dricker exakt en öl, han går hem till sin fru Laura (Golshifteh Farahani).
Lauras liv är raka motsatsen, den under konstant förändring. Hon har nya drömmar varje dag. Paterson älskar Laura och hon älskar honom. Han stöder hennes konstanta flöde av nya idéer och hon uppmuntrar hans skapande av poesi. Vore det inte för Marvin skulle deras liv ha fortsatt gå sin gilla gång.

Regi: Jim Jarmusch
Land: USA
År: 2016
Originaltitel: Paterson
Med: Adam Driver, Golshifteh Farahani, Helen-Jean Arthur, Owen Asztalos
Språk: Engelska, Svensk text
Genre: Drama/Komedi
Åldersgräns: 15 år
Längd: 113 minuter

“En stillsam dikt om livet

Adam Driver spelar en diktförfattande bussförare som hittar inspiration i den helt vanliga vardagen och i sin flickväns famn. Jim Jarmusch har gjort ett meditativt, nästan sömnigt stycke film, som samtidigt ger dig en vaken ny synvinkel på livet.
(…) Hur som helst är Paterson en trevlig vän att lära känna. Inte bara för den smått härliga filmupplevelsen utan även för vad du bär med dig efteråt. En känsla av att världen är lite mer speciell, att vardagen är lite mer underbar och att de små ögonblicken är värda att ta vara på. Känslan av att varje dag är ett oskrivet blad.”
Alexander Dunerfors Skribent, Moviezine