Scroll down

OVAN BABYLON

Visade filmer

OVAN BABYLON

Premiär!
Fredag 12 april – Torsdag 18 april kl 19.00 – BILJETTER
Måndag 15 april även kl 14.00

Alla sa att det var omöjligt – den fantastiska historien om en naiv man och hans storslagna vision: att bekämpa terrorism och främja fred och kärlek i Irak.När Murtada Al-Hachami återvänder till sitt älskade hemland Irak efter 18 år i ofrivillig exil blir han bestört. Västerländska mediernas kaosbild av Irak stämmer inte. Murtada blir besatt av tanken att ge omvärlden en annan bild av Irak – ett av världens vackraste och historiskt viktigaste länder.
Han övertygar världens främsta luftballongspiloter att resa till Irak. Där ska de fridfullt flyga sina gigantiska farkoster över Babylon och det historiska Mesopotamien, mänsklighetens vagga och födelseplatsen för konst och kultur. Men vid samma tid växer en ny terrororganisation explosionsartat fram över Irak och sprider skräck och förödelse. IS framfart hotar hela det storslagna projektet. Men Murtada vägrar ge upp sin dröm. Mot alla odds och med livet som insats kämpar han för sin vision och för sitt lands framtid.
Ovan Babylon är den fantastiska historien om en naiv man och hans storslagna vision: att bekämpa terrorism och främja fred och kärlek.
Regi: Folke Rydén
Produktionsland: Sverige
Originaltitel: Ovan Babylon
Språk: Engelska, arabiska, textad på svenska
Produktionsår: 2019
Genre: Dokumentär
Åldersgräns:
Längd: 70 minuter