Scroll down

Onsdag 26 mars

Blogg-inlägg

Onsdag 26 mars

15.00 Äta sova dö
Äta sova dö
Äta sova dö handlar om 20-åriga Rasa som bor med sin pappa i ett litet samhälle i nordvästra Skåne. Rasa jobbar på fabrik men fabriken varslar och Rasa blir av med jobbet. Filmen skildrar hennes kamp för att lyckas stanna kvar i sin by, trots bristen på jobb och trots samhällets krav på att leta i hela landet efter möjligt arbete.
Gabriela Pichler, Sverige. Svart komedi, 100 min.
19.00 Vi är bäst
Vi är bäst
Lukas Moodysson är efter succéer som Fucking Åmål och Tillsammans tillbaka med en glad film med mycket hjärta, energi och musik. Coco Moodysson har skapat seriealbumet Aldrig godnatt, som ligger till grund för berättelsen.
Lukas Moodysson, Sverige 2013, 102 min
21.00 Den som söker
den som söker
När Tuvas föräldrar omkommer i en bilolycka får hon reda på att hon är adopterad. I besvikelsen över att omgivningen inte berättat ger hon sig iväg tillsammans med sin dotter för att hitta sin biologiska mamma. Sökandet leder dem till en liten ort på landet där hennes ankomst snart väcker starka reaktioner. Tuva blir alltmer besatt av att få veta sanningen om sin bakgrund och när gamla minnen och hemligheter kommer fram hotas inte bara Tuvas förstånd utan även hen- nes dotters liv.
Johan Lundh, Sverige, 2013, 96 min.

Leave a comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *