Scroll down

NIGHT COMES ON

Visade filmer

NIGHT COMES ON

Premiär!
Fredag 5 april – Söndag 7 april kl 19.00
Måndag 8 april kl 14.00
Tisdag 9 april – Torsdag 11 april kl 19.00 – BILJETTERAngel LaMere släpps ut från ungdomsfängelset på sin artonårsdag. Tillsammans med sin tioåriga syster ger hon sig ut på en resa för att hämnas sin mors död. En resa som kan komma att förstöra deras framtid.
Jordana Spiros debut Night comes on är ett gripande drama om att jagas av sitt förflutna och den tuffa kampen för unga i utkanten av samhället.
Night Comes On hade världspremiär på Sundance Film Festival 2018 och där Jordana Spiro tilldelades Next Innovator Award.
Regi: Jordana Spiro
Produktionsland: USA
Originaltitel: Night comes on
Språk: Engelska, textad på svenska
Produktionsår: 2018
Genre: Drama
Åldersgräns: 7 år (Rek. från åk 7)
Längd: 86 minuter

Filmrecension: Magnetisk skådespeleri i Night comes on

”Regissören Jordana Spiro förankrar sitt drama i gatans realism på ett sätt som i slutändan gör det omöjligt att släppa det med blicken.” Kristoffer Viita om en imponerande långfilmsdebut.

Angel släpps ut från ungdomsfängelset på sin 18-årsdag och börjar direkt planera att mörda sin pappa – en hämnd för att han slagit ihjäl hennes och lillasyster Abbys mamma. Angel lånar en laddare på den lokala bodegan, hittar en revolver till salu hos en våldtäktsbenägen vapenhandlare och försöker få tag på sin pappas adress.
Det visar sig vara svårare än väntat, den sura övervakaren vill inte lämna ut den, så Angel tar hjälp av sin lillasyster som vantrivs i sitt fosterboende och säger sig ha en ledtråd till pappan.
Läs hela recensionen