Scroll down

NEVER LOOK AWAY

Visade filmer

NEVER LOOK AWAY

Fredag 29 mars – Torsdag 4 april kl 19.00
Måndag 1 april även kl 14.00 – BILJETTER


Inspirerad av riktiga händelser som spänner över tre epoker i tysk historia berättar Never Look Away historien om en ung konststudent, Kurt som blir kär i medstudent Ellie.
Ellies far, professor Seeband som är en berömd doktor, är upprörd över sin dotters val av pojkvän och försöker förstöra förhållandet. Vad ingen av dem vet är att deras liv redan är kopplade till ett fruktansvärt brott som Seeband begått för flera decennier sedan.

Regi: Florian Henckel von Donnersmarck
Med: Tom Schilling, Paula Beer, Sebastian Koch m fl.
Produktionsland: Tyskland
Originaltitel: Werk ohne Autor
Språk: Tyska, textad på svenska
Produktionsår: 2018
Genre: Drama
Åldersgräns: 15 år
Längd: 188 minuter

Filmrecension: Never look away
Fredrik Sahlin, SVT:

”Inte riktigt den filmfest jag hade väntat på, men väl en episk, snygg och välspelad sak som trots sina 188 minuter inte får mig att börja tänka på refrängen”. Fredrik Sahlin har längtat efter tyske Florian Henckel von Donnersmarck nya film.

Som tyskvän i allmänhet och filmnörd i synnerhet har jag väntat i vad som har känts som en evighet på Florian Henckel von Donnersmarck nästa skapelse.
Det var ju denne tysk med det mäktigt namnet (som skulle göra sig riktigt bra på en naziskurk i en Tarantino-action) som slog igenom stort med sin sinnrika och stiligt berättade debut De andras liv 2006. Efter det bar det till Hollywood, och där gick det som det ofta gör för europeiska invandrare i Hollywood: inte alls.
Hans första (och enda) film för USA – Brad Pitt och Angelina Jolie-äventyret The Tourist – gick till botten i Venedigs kanaler och nu, nio år senare är han tillbaka i Das Vaterland med ett episkt drama som sträcker sig från sent 1930-tal till dito 60-tal. (Forts.)