Scroll down

NÄR MOLNEN SKINGRAS

Visade filmer

NÄR MOLNEN SKINGRAS

Fredag 25 mars – torsdag 31 mars kl 19.00
även DAGBIO måndag 28 mars kl 14.00
Berättelsen om Ulla Billquist, som var krigsårens mest berömda röst i Sverige, är ett kvinnoöde som inte berättats tidigare.

Starka intressen verkade för att lägga ”locket på” hennes eftermäle när hon tog sitt liv mitt i berömmelsen. 70 år efter hennes död gör Lasse Zackrisson en djupdykning bland arkivdokument, fotografier och gamla skivinspelningar för att försöka ta reda på vem hon var och vad som egentligen hände.
Tillsammans med Alice Babs, släktingar och vänner läggs ett indiciepussel som mer påminner om ett kriminaldrama. Varför orkade denna mytomspunna känsliga konstnärssjäl inte leva vidare? Och varför stod det bara en liten notis i tidningarna när en av Sveriges största artister tog sitt liv 38 år gammal.

Filmen är ett unikt tidsdokument, en så inträngande beskrivning av en bi-homosexuell kvinnas liv i Sverige under folkhemstiden finns inte presenterat på film tidigare. Det är ett spännande kriminaldrama med den tidens kändisar bland aktörerna.
Medverkande: skådespelerskan Margaretha Byström, Alice Babs (originalintervju för denna film, som aldrig tidigare visats) m.fl.
Speaker: Staffan Göthe.
Foto: Lars Granstrand och Hans-Åke Lerin
Klippning/grading: Lasse Summanen
Regi/manus: Lasse Zackrisson
Längd: 87 minuter
ullaaffisch

Leave a comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *