Scroll down

NAKEN I NORMANDIE

Visade filmer

NAKEN I NORMANDIE

FRANSK FILMVECKA                         BILJETT
Lördag 1 december kl 12.30

François Cluzet från succén En oväntad vänskap kastar kläderna!

Mêle-sur-Sarthe är en charmig liten by i Normandie med natursköna områden att låta ögonen drunkna i. En perfekt plats att bo på, om det inte vore för att denna by ingalunda är undantagen den kris som drabbat bondesamhällen över hela Frankrike. Stadens borgmästare, Georges (François Cluzet), kämpar hårt för att rädda byn undan ruin och att få medierna uppmärksamma om deras kritiska situation, men intresset är iskallt.
Av en slump passerar den världsberömde fotografen Newman (Toby Jones) byn, förälskar sig i miljön och vill att alla ortsbor ska ställa upp framför hans kamera på en och samma bild. Georges förstår att detta är en skänk från ovan. Om fotografen får sin vilja igenom kommer Mêle-sur-Sarthe genast att hamna på kartan. Men det finns en hake. Alla måste vara nakna…
Efter rosade filmer som ”Cykla med Molière” och ”Kvinnorna på sjätte våningen” är regissören Philippe Le Guay tillbaka med en ny film som denna gång kombinerar ”feel good” med ett brännbart politisk ämne.
I huvudrollen som borgmästaren ser vi François Cluzet, som efter succéerna ”En oväntad vänskap” och ”Läkaren på landet” blivit en av Farnkrikes största stjärnor.

Regi: Philippe Le Guay
Med:  François Cluzet, Toby Jones, François-Xavier Demaison
Land: Frankrike
Språk: Franska, textad på svenska
Originaltitel: Normandie nue
Produktionsår: 2018
Genre: Drama, Komedi
Åldersgräns: 7 år
Längd: 105 minuter