Scroll down

Muren

Visade filmer

Muren

Fre 31 Okt – Tors 6 Nov   2014
HANY ABU-ASSADS CANNESBELÖNADE OCH OSCARNOMINERADE KRITIKERSUCCÉ
MUREN är den nya filmen från den palestinske regissören Hany Abu-Assads vars ”Paradise Now” (om självmordsbombare i Tel Aviv) Golden Globe-belönades för Bästa utländska film 2006 och Oscarnominerades i samma kategori.
Hans nya film blev Oscarnominerades även den (2014) och vann dessutom Juryns pris i Cannes i sektionen Un Certain Regard.
Huvudpersonen i MUREN är Omar, en ung palestinsk bagare som ständigt bryter mot lagen genom att med fara för sitt liv klättra över Israels höga separationsmur, eftersom hans flickvän bor på andra sidan av Västbanken. På nätterna riskerar han sitt liv i ännu högre grad. Som medlem av en grupp frihetskämpar (eller terrorister, beroende på åsikt) utför han och några barndomsvänner ständigt attentat mot israelisk militär. Efter att ha arresterats för mord går han med på att bli angivare åt israelerna. Men kan han verkligen förråda den sak han slåss för – och sina närmaste vänner?
MUREN är en berättelse om kamp för frihet och rättvisa. Men det handlar lika mycket om kärlek, och de desperata handlingar man måste utsätta sig för när vägen till ens stora passion spärras av en åtta meter hög mur, vaktad av kulsprutor.

MUREN affisch2.indd

Leave a comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *