Scroll down

MR. JONES

Visade filmer

MR. JONES

Oscarbelönade Agnieszka Hollands gastkramande dramathriller om den berömde journalisten Gareth Jones.
Reginapremiär!  7 augusti 19.00 Biljetter
10 augusti 14.00 Biljetter
12 augusti 19.00 Biljetter
20 augusti 19.00 Biljetter
22 augusti 19.00 Biljetter1933 är den unge walesiska reportern Gareth Jones på mångas läppar efter att som en av få lyckats ha fått en intervju med Adolf Hitler. För sin nästa artikel behöver han nästla sig in i Sovjet för att försöka lista ut hur kommuniststaten lyckats med den snabba modernisering av landet och upprustningen av armén. Ambitionen är att få en intervju med Stalin, men färden för honom istället olovandes vidare till Ukraina. Under mardrömsliknande former blir han vittne till svaret på Sovjets växande framgång när han ser hur ryska soldater med våld länsar landet på alla sina grödor, med miljoner svältande människor till följd. Samtidigt är ryssarna Gareth på spåren och kommer göra allt i sin makt för att hindra den fasansfulla sanningen att spridas…
MR. JONES ger en isande bild av ett ofta bortglömt folkmord och är en oerhört stark och gastkramande dramathriller som inte lämnar någon oberörd. Vad Gareth avslöjade var så fasansfullt att det inspirerade hans vän, författaren George Orwell, att skriva ”Djurfarmen”.
För regin svarar veteranen Agnieszka Holland som gjorde ”In Darkness” (Oscarnominerad för Bästa utländska film) och ”Europa, Europa” (Oscarbelönad för Bästa utländska film).
Rollen som Gareth Jones görs av James Norton, stor brittisk stjärna tack vare rollerna i tv-succéerna ”Grantchester ”, ”Happy Valley” och ”McMafia”. Under det senaste åren har ihärdiga rykten cirkulerat om att han kommer ersätta Daniel Craig efter att han gjort sin sista James Bond-film. I rollistan finner vi även Peter Sarsgaard (”An Education”) och Vanessa Kirby (BAFTA-vinnare för rollen som Prinsessan Margaret i ”The Crown”).
Regi: Agnieszka Holland
Med: James Norton, Peter Sarsgaard, Vanessa Kirby, Joseph Mawle
Land: Storbritannien/Polen/Ukraina
Språk: Engelska, Ukrainska, Ryska. Svensk text.
Originaltitel: MR. JONES
Produktionsår: 2019
Genre: Dramathriller
Åldersgräns: 15 år
Längd: 118 minuter