Scroll down

Category: Skolbio 2023

Familjefilm, Komedi

Dancing Queen

Little Miss Sunshine möter Skam möter ABBA i denna feelgood dramakomedi som verkligen har allt – både humor, hjärta, smärta. Och dans, förstås!

Dansaren Edwin anordnar en audition på skolan för ett nytt dansteam. Mina anmäler sig. Men blind av kärlek till Edwin har hon glömt något väsentligt: hon kan inte dansa!

Vinnare av Barnfondens pris för bästa komedi på BUFF Filmfestival 2023.
(åk 3-5 , 6-8)

drama

Havets gnista

Lena växer upp vid kusten och kan allt om havet. När hon förlorar sin pappa och största förebild i en förlisning blir hon besatt av tanken att olyckan orsakats av ett sjömonster. Det blir hennes sätt att hantera sorgen och saknaden.

En berättelse full av magi, spänning, humor och vänskap. För vem har sagt att man inte kan ha ett äventyr bara för att man är ledsen?

Vinnare av European Children’s Film Association Award
(Rek. från åk 5)

and the king said, what a FANTASTIC MACHINE

Åk 6-8 , Åk 9 , Gymnasiet

Vad händer med världen när alla är upptagna av att fånga den på bild?

Kameran kan dokumentera verkligheten eller förvränga den. Den kan ge oss utlopp för kreativitet, fåfänga och bekräftelsebehov. Hur har vi valt att hantera denna makt?

Filmen vann ett av juryns specialpriser i tävlingen World Cinema Documentary Competition på Sundance Film Festival.

drama, thriller

Bullets

Åk 6-8 , Åk 9 , Gymnasiet

Storslam på årets BUFF! Filmen fick både Svenska Kyrkans pris för bästa ungdomsfilm samt Unga filmjuryns pris för bästa ungdomsfilm. Huvudrollsinnehavare Tomas Samir vann även vårt skådespelarpris BUFF Nordic Star.

Bullets är en brännande aktuell drama-thriller som speglar vår samtid och i stil med de franska cinema de banlieue-filmerna skildrar kampen att få vara barn i en värld där omständigheterna inte tillåter det.