Scroll down

Category: Skolbio 2023

drama, åk 6-9 , gymnasiet

BUFF-film: Beans

åk 6-9 , gymnasiet.

Mohawk-folket är i konflikt med politikerna i Oka, Quebec, som vill bygga en golfbana och ett radhus på deras heliga gravplats. Parallellt med 12-åriga Beans resa mot vuxenlivet växer sig den politiska konflikten allt större.

åk 3-6

Mica

åk 3-6

Drama om 10-årige Mica som tvingas lämna sin familj för att försörja sig på en tennisklubb i Casablanca. En favorit från barnfilmfestivaler som Lucas, Giffoni, BUFF, Buster och TIFF Junior. Även dubbelt prisad på Malmö Arab Film Festival.

Animerad familjefilm

Titina

åk 1-4

En nästan alldeles sann historia om den lilla terriern Titina som erövrade Nordpolen. Ett polaräventyr för hela familjen.

Världens mest kända upptäcktsresande, den norska superstjärnan Roald Amundsen ger sig iväg i ett luftskepp för att erövra Nordpolen. Med sig har han Umberto Nobile, som har byggt skeppet som i sin tur inte åker någonstans utan sin älskade lilla hund Titina.

Animerad familjefilm

Yuku och fjällets blomma

F-åk 3

Ett stämningsfullt och spännande musikaliskt äventyr. Utsedd till BÄSTA BARNFILM 2022 på CineKid – världens största filmfestival för barn och unga.

Den lilla musen Yuku bor med sin familj i källaren på ett slott. Mormor, familjens sagoberättare, säger att hon snart måste lämna dem för att följa den lilla blinda mullvaden in i jordens tunnlar. Yuku har läst om en magisk evigt lysande blomma och hon är fast besluten att hitta den för att mormor ska få vandra vidare i ljus.