Scroll down

Category: Oscarsfilmfestival 2023

thriller

Boy from Heaven

Sveriges Oscarsbidrag! Tarik Saleh (The Nile Hilton Incident) är tillbaka med en politisk thriller med Fares Fares i en av nyckelrollerna.

Fiskarpojken Adam erbjuds den nästan ouppnåeliga möjligheten att studera vid Al-Azhar-universitetet i Kairo, sunnimuslimernas absoluta maktcentrum i världen. Adam kastas ofrivilligt in i en brutal maktkamp mellan den religiösa och politiska eliten i dagens Egypten.

komedi, drama

Triangle of Sadness

Vi får följa det unga modellparet Carl och Yaya. Filmen tar avstamp i modevärldens finrum och fortsätter på en lyxyacht tillsammans med miljonärer, vänliga vapenhandlare och en marxistisk sjökapten. Allt avslutas på en öde ö där hierarkierna i kampen om överlevnad vänds upp och ned.

Ruben Östlunds Cannes-vinnare.

dramakomedi

The Banshees of Inisherin

Martin McDonagh som gjorde Three Billboards Outside Ebbing, Missouri kommer nu med en svart dramakomedi med Colin Farrell och Brendan Gleeson i huvudrollerna.

Vi får följa två vänners livslånga vänskap på en avlägsen Irländsk ö. Helt oväntat bryter den ene vänskapen, vilket får skrämmande konsekvenser för dem båda.

drama

Women talking

Gör inget. Stanna och slåss. Eller lämna. Kvinnorna i ett isolerat religiöst samhälle ställs inför de här valen när brutala händelser ställs mot deras tro. Oscarsnominerad till Bästa film. Med Rooney Mara, Claire Foy, Jessie Buckley, Judith Ivey, Sheila McCarthy, Ben Whishaw, Frances McDormand.